Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τα ουκρανικά στρατεύματα αρχίζουν να αναπληρώνονται με κρατούμενους

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014   4:03:00 μ.μ.


Τα ουκρανικά στρατεύματα αρχίζουν να αναπληρώνονται με κρατούμενους
Τα ουκρανικά στρατεύματα μπορούν να αναπληρωθούν με κρατούμενους από τις φυλακές. Το σχετικό διάταγμα ήδη υποβλήθη προς έγκριση στον Πρόεδρο Πιότρ Ποροσσένκο, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «Ρωσία 24».

"Κάθε άτομο είναι πολύ χρήσιμο. Ήδη καταγράφτηκαν περίπου 1000 αιτήσεις από τους εθελοντές οι οποίοι έχουν τη θέληση να υπερασπίζουν την Ουκρανία με τα όπλα στα χέρια ", λέει ο εκπρόσωπος του κέντρου της αποκατάστασης των κρατουμένων "Listopad" Κωνσταντίν Λισιουτσένκο.
Τους κρατούμενους ενθαρρύνουν για να πάνε στον πόλεμο. Υπόσχονται σε καθένα την υποθετική πρόωρη απελευθέρωση. Τι τους περιμένει στο μέτωπο, οι ουκρανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν δείχνουν.
Καθημερινά οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τεράστιες απώλειες. Οι στρατιώτες είναι σίγουροι, το Κίεβο χάνει τον πόλεμο, επειδή οι αρχηγοί σπρώχνουν στη μάχη όσους δεν πρόλαβαν να μάθουν να πιάνουν καλά το τουφέκι. Τους τραυματισμένους στρατιώτες βάζουν κάτω στο πάτωμα. Όσοι μένουν σε αποκλεισμό, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι στρατιώτες, δεν έχουν ελπίδα να σωθούν. Μάλλον αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση, οι στρατιώτες προσπαθούν να ξεχαστούν. Στον τόπο των κατασκηνώσεων από όπου έφυγε ο ουκρανικός στρατός οι μαχητές της επιστράτευσης βρίσκουν μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, συσκευές για μαριχουάνα, χασίσι και άλλων ναρκωτικών.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ