Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Υπουργική λιτότητα στο Παρίσι: Δίκλινο δωμάτιο και σάντουιτς με απόδειξη

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014   12:30:00 μ.μ.


Υπουργική λιτότητα στο Παρίσι: Δίκλινο δωμάτιο και σάντουιτς με απόδειξη
Κατά γράμμα τήρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας την εντολή του πρωθυπουργού για να αποφευχθούν οι σπατάλες κατά το ταξίδι στο Παρίσι. Σε σημείο που δεν δίστασε να κοιμηθεί σε καναπέ, σε δίκλινο δωμάτιο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η στήλη «ΒΗΜΑτοδότης», με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών εντοπίστηκε ένα φτηνό ξενοδοχείο σε έναν στενό δρόμο του Παρισιού, στο οποίο κατέλυσαν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου, ένας γενικός γραμματέας και ο ίδιος. Η οικονομία όμως δεν σταμάτησε εκεί.
Την ώρα που περίμεναν στη ρεσεψιόν, για να πάρουν τα κλειδιά των δωματίων τους, ο κ. Σταϊκούρας προχώρησε ακόμη παραπέρα. Ακύρωσε το δωμάτιο που θα έπαιρνε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου του, Μανώλης Μαματζάκης (καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Sussex) και του είπε: «Μανώλη, για λόγους οικονομίας δεν σε πειράζει, νομίζω, να μοιραστούμε για δύο βράδια το ίδιο δωμάτιο». Εκείνος απάντησε «Τι να με πειράξει...» κι έτσι μοιράστηκαν το δωμάτιο. Μάλιστα, ζητήθηκε να μεταφερθεί σε αυτό και ένας καναπές, στον οποίο όμως κοιμήθηκε ο υπουργός.
Δεν ήταν όμως μόνο τα δωμάτια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τις διαπραγματεύσεις όλοι τους είχαν ένα παράπονο. Εμειναν νηστικοί και άγρυπνοι. Οι τροϊκανοί τους προσέφεραν μόνο καφέ και χυμό πορτοκάλι, ενώ όπως οι ίδιοι εξιστόρησαν, η μοναδική φορά που έβαλαν στερεά τροφή στο στομάχι τους ήταν όταν επισκέφθηκαν ομαδικά ένα φούρνο-εστιατόριο δίπλα στο ξενοδοχείο τους και πήραν σάντουιτς με γαλλική μπαγκέτα, ζητώντας μάλιστα από την πωλήτρια απόδειξη.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ