Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Πούτιν δεν αποκλείει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ ενάντια της Ρωσίας αποσκοπούν στην διακοπή της ειρηνικής διαδικασίας στην Ουκρανία

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014   12:06:00 μ.μ.


Ο Πούτιν δεν αποκλείει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ ενάντια της Ρωσίας αποσκοπούν στην διακοπή της ειρηνικής διαδικασίας στην Ουκρανία
Το νέο πακέτο κυρώσεων σχετικά με τη Ρωσία ,το οποίο ανήγγειλαν οι χώρες της Δύσης, φαίνεται "κάπως περίεργο", αφού στην ουσία διακόπτει την ειρηνική διαδικασία η οποία σημαδεύτηκε στην Ουκρανία, θεωρεί ο Πούτιν.

"Όσον αφορά στις κυρώσεις οι οποίες εισήχθησαν σήμερα ή χτες, όλα αυτά φαίνονται κάπως περίεργα ακόμα και με φόντο τη χρήση των μηχανισμών των κυρώσεων ", επισήμανε ο Πούτιν στο Ντουσανμπέ στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.
"Κάποιο διάστημα πριν είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότεινα το σχέδιο της μεταφοράς της σύγκρουσης αυτής προς την ειρηνική διαδικασία, και οι θέσεις μας συνέπεσαν σε πολλά σημεία ", υπενθύμισε ο Πούτιν. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, "το σχέδιο έγινε βάση για ειρηνικές συμφωνίες που καθορίστηκαν αργότερα στη συνάντηση της ομάδας επαφής στο Μινσκ ".
"Πρέπει με ικανοποίηση να σημειώσουμε ότι η διαδικασία άρχισε ", δήλωσε, αφού εξήγησε ότι στην Ουκρανία διακόπηκαν οι πολεμικές επιχειρήσεις, τερματίστηκε η επιθετική επιχείρηση των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης. Πέραν τούτου, "πρέπει να παραδεχτούμε τις ενέργειες του Προέδρου της Ουκρανίας, ο ουκρανικός στρατός έκανε σχετικά βήματα στα πλαίσια των συμφωνιών: απομακρύνθηκαν σε μερικά σημεία τα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων και του πυροβολικού από τους οικισμούς για να μην υπάρχει δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να τους βομβαρδίζουν ", με ικανοποίηση είπε ο Πούτιν.
"Ξεκίνησε μια ειρηνική διαδικασία, άρχισαν οι πρώτες επαφές και, κατά τη γνώμη μου, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής εμφανίστηκε δυνατότητα τουλάχιστον προσωρινά, αλλά να ξεκινήσει η διευθέτηση της κρίσης με πολιτικά μέσα ", επισήμανε. "Όλα αυτά έκαναν την κατάσταση θετική και το γεγονός αυτό επέδρασε τις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας ", θεωρεί ο Ρώσος Πρόεδρος.
"Πολλές φορές το έχω πει: οι δυτικοί μας συνεργάτες έφεραν την κατάσταση στο αντισυνταγματικό πραξικόπημα, μετά στήριξαν την εξολοθρευτική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά, και τώρα, ενώ η κατάσταση αυτή ακολουθεί το δρόμο της ειρηνικής διευθέτησης, κάνουν βήματα τα οποία στην ουσία αποσκοπούν στην διακοπή της ειρηνικής διαδικασίας ", είπε . "Για ποιο λόγο; " αναρωτήθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Η ένταξη στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ του Πρωθυπουργού της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ βρίσκεται εκτός λογικής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν.
"Οι δυτικοί μας συνεργάτες και οι Ουκρανοί συνεργάτες επέμεναν να λάβουν μέρος τις ειρηνικές διαδικασίες διευθέτησης οι αξιωματούχοι των κηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών. Απευθύνθηκαν σε μας με παράκληση να τους επηρεάσουμε για να λάβουν μέρος. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε ", είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.
Υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ λαμβάνει μέρος στις συνομιλίες αυτές.
"Τον έβαλαν στη λίστα των κυρώσεων. Τι είναι αυτό; Άλλη μία προσπάθεια να διακόψουν αυτή την ειρηνική διαδικασία ή κάτι άλλο; Τι είναι αυτό; Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, Η λογική πάντως δεν υπάρχει στην κίνηση αυτή ", είπε ο Β. Πούτιν.
Ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι οι νέες δυτικές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία μπορεί να αφορούν στο γεγονός ότι σε κάποιον δεν αρέσει ότι άρχισε η διαδικασία ειρηνικής διευθέτησης της κατάστασης στην Ουκρανία.
"δεν καταλαβαίνω καθόλου σε τι αφορούν αυτές οι νέες κυρώσεις, Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον ότι η διαδικασία ακολουθεί το ειρηνικό σενάριο ", δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους στο Ντουσανμπέ την Παρασκευή.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ