Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στην Αλβανία το πρώτο ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014   10:09:00 μ.μ.


Στην Αλβανία το πρώτο ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου
Επίσκεψη 11 ωρών θα πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος στα Τίρανα, επιλέγοντας ως πρώτο ταξίδι του στην Ευρώπη την Αλβανία προκειμένου να υπογραμμίσει την ποιότητα του διαθρησκευτικού διαλόγου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

 
Ο Φραγκίσκος θα μεταβεί στα Τίρανα στα τέλη Νοεμβρίου και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Στρασβούργο όπου θα μιλήσει στο ευρωκοινοβούλιο.
Ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά ενδεχόμενες απειλές εναντίον του πάπα, που γράφει ο ιταλικός Τύπος, οι οποίες φέρεται ότι προέρχονται από ισλαμιστές συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους.
Ο ποντίφικας θα συνοδεύεται από τον Γάλλο καρδινάλιο Ζαν-Λουί Τοράν, και θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους των έξι θρησκευτικών κοινοτήτων που είναι παρούσες στην Αλβανία, τους μουσουλμάνους, τους μπεκτασί, τους ορθόδοξους, τους καθολικούς, τους προτεστάντες και τους Εβραίους. Επίσης θα "αποτίσει φόρο τιμής στις διάφορες ομολογίες και θρησκείες" που αντιστάθηκαν στους "τρομερούς διωγμούς" του κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα, όπως τόνισε ο Λομπάρντι.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ