Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πρεσβεία Κατάρ: Προσοχή στους απατεώνες που εμφανίζονται σαν Καταριανοί

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014   11:30:00 π.μ.


Πρεσβεία Κατάρ: Προσοχή στους απατεώνες που εμφανίζονται σαν Καταριανοί
Την προσοχή σε επιτήδειους που εκμεταλλεύονται λογότυπα αλλά και τίτλους κρατικών εταιρειών του Κατάρ, συνιστά η πρεσβεία του κράτους στην Αθήνα, με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί απατεώνες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζουν τους Ελληνες, στήνουν εταιρείες-μαϊμού χρησιμοποιώντας παράνομα τίτλους εταιρειών από το Κατάρ, υποσχόμενοι σε ανυποψίαστους πολίτες εργασία στο Κατάρ ή ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα και οικόπεδα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγους μήνες η πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα δέχθηκε καταγγελίες από πολίτες οι οποίοι έψαχναν να βρουν τις εταιρείες που εμφανίζονταν στο Διαδίκτυο ότι παρέχουν εργασία σε Ελληνες στο Κατάρ, αλλά δεν τις έβρισκαν.
Αμέσως ενημερώθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Κατάρ οι οποίοι ερεύνησαν το θέμα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέστησαν την προσοχή στους υπαλλήλους στην πρεσβεία στην Αθήνα.
Η υπόθεση άρχισε να προβληματίζει ιδιαίτερα τους Καταριανούς, όταν κάποιες εταιρείες-μαϊμού δεν δίσταζαν να αναφέρουν ακόμη και το όνομα του σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, πατέρα του σημερινού εμίρη.

Τότε η πρεσβεία αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η οποία αναφέρει: «Η πρεσβεία του κράτους του Κατάρ στην Αθήνα εφιστά την προσοχή σας σχετικά με αλλεπάλληλες περιπτώσεις απάτης που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω του Τύπου και του Διαδικτύου από εταιρείες-μαϊμού, χρησιμοποιώντας παρανόμως λογότυπα και τίτλους καταριανών κρατικών εταιρειών για εξεύρεση εργασίας στο κράτος του Κατάρ και αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Καταριανούς επιχειρηματίες.  Πρεσβεία του κράτους του Κατάρ στην Αθήνα συνιστά στους ανυποψίαστους Ελληνες και ξένους πολίτες να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις κακόβουλες ενέργειες που σκοπό έχουν μόνο την εξαπάτησή τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοπιστία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο κράτος του Κατάρ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κατάρ ή με την ελληνική πρεσβεία στο Κατάρ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  επιτήδειοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, κυρίως, για να διαφημίσουν την εταιρεία τους και τις περισσότερες φορές κάνουν αναφορά και στον πατέρα του εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει στην Ελλάδα με την αγορά της Οξυάς, αλλά και του ξενοδοχείου «Miramare» στην Κέρκυρα.
Η δημοσιότητα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ στη χώρα μας ήταν εκείνη, σύμφωνα με πληροφορίες, που ώθησε αρκετούς απατεώνες να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός και να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Αλλωστε κάθε καλοκαίρι αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας απολαμβάνουν τις διακοπές τους στις ελληνικές θάλασσες, ενώ εκτενή ρεπορτάζ στον διεθνή και εγχώριο Τύπο έχουν γίνει για τις θαλαμηγούς της βασιλικής οικογένειας -είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο- αλλά και για τις επενδύσεις της στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενημερωθεί και η Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να έχουν υπάρξει, μέχρι στιγμής, συγκεκριμένες καταγγελίες από ανθρώπους που έδωσαν χρήματα σε αυτές τις εταιρείες-μαϊμού και εξαπατήθηκαν. Πάντως πριν από μερικούς μήνες η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε κύκλωμα που υποσχόταν εργασία σε ανυποψίαστους πολίτες σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και το Κατάρ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ