Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πούτιν: Η Ρωσία θα εισάγει απαντητικές κυρώσεις, εάν είναι προς όφελος των Ρώσων παραγωγών

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014   8:15:00 μ.μ.


Πούτιν: Η Ρωσία θα εισάγει απαντητικές κυρώσεις, εάν είναι προς όφελος των Ρώσων παραγωγών
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι θα συμφωνήσει με την πρόταση της κυβέρνησης να εισαχθούν απαντητικές κυρώσεις, εάν είναι προς όφελος των Ρώσων παραγωγών.

"Εάν η κυβέρνηση θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάποια βήματα αντιστοιχούν στα συμφέροντα της οικονομίας μας, θα τα κάνουμε ", είπε στους δημοσιογράφους.
"Και σε περίπτωση που πρέπει απλώς να δείξουμε τη μαγκιά μας, υποχρεωτικά να βγάλουμε γλώσσα και να πάθουμε για το λόγο αυτό ζημιά, δε θα το κάνουμε ", δήλωσε.
"Η κυβέρνηση το επεξεργάζεται το θέμα, εάν όμως οι κυρώσεις θα εγκρίνονται, θα γίνει κάτι τέτοιο μόνο για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για εμάς του ίδιους ", εξήγησε ο Πρόεδρος. Ως παράδειγμα ανέφερε το εμπάργκο σε τρόφιμα που εισήγαγε η Ρωσία ως απάντηση στο προηγούμενο πακέτο κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ, των ΗΠΑ και μιας σειράς από άλλες χώρες.
Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι έτσι είναι η κύρια προσέγγιση της Ρωσίας στο θέμα. "Ποια συγκεκριμένα βήματα θα γίνουν και εάν γίνουν, ας σκεφτεί η κυβέρνηση και ας κάνει τις προτάσεις της ", είπε.
Ο Πούτιν θεωρεί ότι η διεύρυνση της λίστας της ΕΕ με κυρώσεις και η εισαγωγή νέων ονομάτων των αξιωματούχων δε θα βλάψει πολύ τη Ρωσία.
"Όσο λιγότερο οι αξιωματούχοι μας και τα στελέχη μεγάλων εταιριών θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό, και όσο περισσότερο θα ασχολούνται με τρέχουσες υποθέσεις, τόσο καλύτερα θα είναι. Το ίδιο αφορά και στου βουλευτές της Κρατικής Ντούμας οι οποίοι πρέπει πιο συχνά να επικοινωνούν με τους ψηφοφόρους τους και όχι να μαυρίζουν σε κάποιες εξωτικές παραλίες ", παρατήρησε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ