Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Φλωρεντία: Χιλιάδες ειρηνιστές λένε "όχι στον πόλεμο"

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014   8:15:00 μ.μ.


Φλωρεντία: Χιλιάδες ειρηνιστές λένε
«Όχι στον πόλεμο» είναι το κεντρικό σύνθημα των χιλιάδων Ιταλών που άρχισαν να συγκεντρώνονται από το μεσημέρι στην πλατεία του Μικελάντζελο στη Φλωρεντία, μεταξύ των οποίων η γραμματέας της CGIL Καμούσο, ο πρόεδρος της Sel Βέντολα και ο γραμματέας της Επανίδρυσης Φερέρο. 

Το παρών έδωσε και η «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» εναντίον των πολέμων στο Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τη Συρία, το Ιράν, τη Λιβύη, το Κονγκό….
Χιλιάδες άτομα άρχισαν να συγκεντρώνονται προς το μεσημέρι στην πλατεία Μικελάντζελο στη Φλωρεντία για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – συγκέντρωση εναντίον των πολέμων που διοργάνωσε το «Δίκτυο της Ειρήνης» το «Ιταλικό Δίκτυο για τον Αφοπλισμό», το «Τραπέζι Πολιτικής Παρέμβασης Πολιτών για την Ειρήνη» και άλλες οργανώσεις, ενώ στην εκδήλωση ήδη παρευρίσκεται η Καμούσο και ο Βεντολα, με τους διοργανωτές να περιμένουν ακόμη το βασικό όγκο των διαδηλωτών. Την εκδήλωση στηρίζει η περιφέρεια της Τοσκάνης και ο Δήμος της Φλωρεντίας.
Στη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθούν τριάντα παρεμβάσεις, με τη Καμούσο να εστιάζει την προσοχή της στην κατάργηση του άρθρου 18 του Καταστατικού των Εργαζομένων από την κυβέρνηση Ρέντσι, που προσπαθεί να διαγράψει στην πράξη την προστασία της εργασίας. «Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε μια ιδεολογική μάχη, όπως αυτή που κάνει ο πρωθυπουργός. Το σημείο είναι ένα άλλο: εάν αρχίσουμε να λέμε ότι καταργούμε τα δικαιώματα είναι ελάχιστα πιστευτό ότι προσπαθεί να τα διευρύνει», τόνισε η Καμούσο μόλις έφθασε στον χώρο της εκδήλωσης.
«Η διαγραφή του άρθρου 18 αποτελεί τη χειρότερη βρωμιά», τόνισε ο Νίκι Βέντολα.
Στη συγκέντρωση θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν άτομα από τα θέατρα του πολέμου και ειρηνιστικών και κοινωνικών κινημάτων στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας κινητοποιήσεων εναντίον των πολέμων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ