Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στη Ρωσία μπορεί να εμφανιστεί η Ημέρα των ευγενικών ανθρώπων

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014   6:58:00 μ.μ.


Στη Ρωσία μπορεί να εμφανιστεί η Ημέρα των ευγενικών ανθρώπων
Η Ημέρα των ευγενικών ανθρώπων μπορεί να εμφανιστεί στη Ρωσία, η νέα γιορτή προτείνεται να αφιερωθεί στους στρατιωτικούς οι οποίοι προστάτευαν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, γράφει η εφημερίδα "Izvestia" την Παρασκευή.

Η Κριμαία έγινε ρωσική περιοχή μετά το δημοψήφισμα του Μαρτίου στο οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων που δεν αναγνώρισαν τη νομιμότητα του κρατικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία του Φεβρουάριο μήνα, ψήφισαν για την ένταξη στη σύσταση της Ρωσίας.
Στην εξασφάλιση της ασφάλειας της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ενεργή συμμετοχή έλαβαν οι "ευγενικοί άνθρωποι " — στρατιώτες χωρίς σήματα αναγνώρισης.
Κατά τη διάρκεια της ανοικτής γραμμής στις 17 Απριλίου ο Βλαδίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι ήταν οι εκπρόσωποι του ρωσικού στρατού. Από εκείνη τη στιγμή η έκφραση "ευγενικοί άνθρωποι " μπήκε σταθερά στο πολιτικό και καθημερινό λεξιλόγιο όλης της χώρας και, κατά τη γνώμη των ερωτηθέντων από το πρακτορείο RIA NOVOSTI ειδικών σταδιακά γίνεται σύμβολο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σχετικά με το θέμα αυτό στην Κρατική Ντούμα προτάθηκε να δημιουργήσουν μια ημέρα εορτής στις 7 Οκτωβρίου - Ημέρα των ευγενικών ανθρώπων. Την ημέρα αυτή γεννήθηκε ο νυν Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ