Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Σοϊγκού: Η Ουκρανία φέρει όλη την ευθύνη για την καταστροφή του μαλαισιανού Boeing

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   6:14:00 μ.μ.


Σοϊγκού: Η Ουκρανία φέρει όλη την ευθύνη για την καταστροφή του μαλαισιανού Boeing
Η Ουκρανία φέρει όλη την ευθύνη για την καταστροφή του μαλαισιανού Boeing. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατάρχης Σεργκέι Σοϊγκού στη συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Μαλαισία Χισαμουντίν Χουσέιν.

"Η καταστροφή έγινε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας η οποία φέρει την όλη και πλήρη ευθύνη για το συμβάν ", είπε.
"Είμαι πεπεισμένος ότι εάν η Ουκρανία έλυνε προβλήματα χωρίς τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς εκείνη την αιματοχυσία που διήρκεσε τον τελευταίο μήνα, χωρίς τη χρήση του βαρέος πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων και των πυραύλων, χωρίς τη χρήση της αεροπορίας, ελικοπτέρων, μαχητικών αεροσκαφών και αεροπλάνων εφόδου, η τραγωδία αυτή δεν θα είχε συμβεί ", υπογράμμισε ο Ρώσος Υπουργός απευθυνόμενος στο Χουσέιν.
Η ουκρανική πλευρά μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την καταστροφή του μαλαισιανού Boeing, ανέφερε ο Σοϊγκού. "Διατυπώσαμε δέκα απλές ερωτήσεις στην ουκρανική πλευρά, οι απαντήσεις στις οποίες θα μπορούσαν να βγάλουν στο φως τα περιστατικά του συμβάντος ", επισήμανε ο Ρώσος Υπουργός. "Δυστυχώς, δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση στις ερωτήσεις αυτές ", υπογράμμισε.
Ο Σοϊγκού επίσης δήλωσε ότι το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι έτοιμο να παρέχει στη Μαλαισία όλη την αναγκαία βοήθεια στην ανακάλυψη των αιτιών της καταστροφής. "Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε όλη την αναγκαία βοήθεια, στήριξη και συνεργασία στην ανακάλυψη των αιτιών της καταστροφής ", είπε, απευθυνόμενος στο Χουσέιν.
"Η ανάκριση πρέπει να έχει ανεξάρτητο και αμερόληπτο χαρακτήρα και τα αποτελέσματά της πρέπει να γίνουν γνωστά στο παγκόσμιο κοινό", υπογράμμισε ο Σοϊγκού.
Ο Υπουργός επίσης υπενθύμισε ότι μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην οποία παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του ρωσικού αντικειμενικού ελέγχου σχετικά με την συντριβή του Boeing, όλες οι πληροφορίες στην αγγλική γλώσσα μέσω της μαλαισιανής πρεσβείας παραδόθηκαν σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, "σε όσους έχασαν τους πολίτες τους στην καταστροφή αυτή ".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ