Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ελληνικό e-shop κατακτά τη Σκωτία

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014   9:09:00 μ.μ.


Ελληνικό e-shop κατακτά τη ΣκωτίαΤα ελληνικά προϊόντα κάνουν θραύση στην Σκωτία τον τελευταίο ένα χρόνο, χάρη στις προσπάθειες δύο φίλων που με το διαδικτυακό τους κατάστημα έχουν κάνει τη βόρεια Ευρώπη να παραμιλάει ελληνικά.
Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό e-shop στη Γλασκώβη που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2013 και έχει γίνει περιζήτητο στη ντόπια αγορά.
Εμπνευστές τους είναι η Χριστίνα Λυροπούλου και ο Μιχάλης Σοφιανός οι οποίοι πριν 4 χρόνια βρέθηκαν στη Γλασκώβη για το μεταπτυχιακό τους . Η φιλία τους και το γεγονός ότι τους έλειπε το ελληνικό φαγητό, αποτέλεσαν αφορμή για την δημιουργία του e-shop.
Οπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα Εθνος, το «Agora» κάνει θραύση χάρη στην εξαιρετική ποιότητα και τις χαμηλές τιμές. Οι δύο νέοι έρχονται σε επαφή με Ελληνες παραγωγούς και μάλιστα στα τέλη του 2013 ξεκίνησα συνεργασία με μία Ελληνίδα σεφ στη Γλασκόβη και έναν ακόμα Ελληνα σεφ στο Εδιμβούργο και μαζί δημιούργησαν και διανέμουν παραδοσιακή σπανακόπιτα και μπακλαβά.
«Αρκετά από τα προϊόντα που διανέμουμε βγαίνουν για πρώτη φορά από την Ελλάδα» εξηγεί η Χριστίνα και προσθέτει ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε μόνιμους πελάτες Σκωτσέζους, οι οποίοι για να σε προτιμήσουν πρέπει πρώτα να τους πείσεις για την ποιότητα των προϊόντων σου.»
Τα επόμενα βήματα του Μιχάλη και της Χριστίνας είναι να ξεκινήσουν και ένα event προκειμένου να αναδείξουν τα ελληνικά κρασιά: «Οι τουρίστες πιστεύουν ότι το ελληνικό κρασί είναι η κακή ρετσίνα που τους σερβίρουν όταν έρχονται διακοπές στην Ελλάδα» εξηγεί η Χριστίνα και με το event τους σκοπεύουν να τους αλλάξουν γνώμη.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ