Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Αλόνσο αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη Ferrari!

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014   1:09:00 μ.μ.


Ο Αλόνσο αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη Ferrari! Ανω - κάτω έχει γίνει η Φεράρι, καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο θέλει να αποχωρήσει, παρότι έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Σπορτ Μπιλντ», ο Φλάβιο Μπριατόρε, μάνατζερ του Αλόνσο, έχει το μυαλό του στραμμένο στη Λότους, η οποία από τη νέα περίοδο θα έχει κινητήρα Μερτσέντες. Ετσι, το μονοθέσιο θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό, κάτι που αποτελεί και την επιθυμία του ισπανού πιλότου, ο οποίος πιστεύει ότι στα 33 του χρόνια είναι ακόμα σε θέση να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο παγκόσμιου πρωταθλητή. Κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο Μπριατόρε, να τον πάει δηλαδή σε μία ομάδα που θα του εξασφαλίσει το ανταγωνιστικό μονοθέσιο.  
Σύμφωνα με την «Γκαζέτα ντέλο Σπορτ», ο ισπανός οδηγός έχει ήδη ενημερώσει τη Φεράρι για τις προθέσεις του. Ο Αλόνσο είναι απογοητευμένος τόσο από τις δυνατότητες του μονοθεσίου όσο και από τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Αλλά και χθες, δημοσίευμα της «Στάμπα» ανέφερε ότι ο αγωνιστικός διευθυντής της Σκουντερία Μάρκο Ματιάτσι όταν ρωτήθηκε για τον Αλόνσο απάντησε: «Μένει... προς το παρόν»! Ο Ματιάτσι αναφέρθηκε επίσης και στη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του Αλόνσο για την περίπτωση που ο Ισπανός θελήσει να το διακόψει, αλλά σημείωσε ότι «ακόμα και η ρήτρα δεν πρόκειται να τον σταματήσει αν θελήσει να φύγει». Φυσικά, η ρήτρα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα πληρωθεί από την ομάδα στην οποία θα μετακινηθεί ο ισπανός οδηγός κι αυτό μπορεί να αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο. Ενα ζήτημα που προβληματίζει ενδεχομένως και τη Φεράρι - πώς θα κρατήσει έναν οδηγό που δεν θα θέλει να αγωνιστεί με αυτήν.     
Οι διερευνητικές κινήσεις του Μπριατόρε σχετικά με τη μετακίνηση του Αλόνσο φτάνουν μέχρι τη Μερτσέντες και τη Ρεντ Μπουλ, ενώ υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα και για το ενδιαφέρον της Μακλάρεν που από τη νέα περίοδο θα έχει κινητήρα Χόντα. Για τη Ρεντ Μπουλ μάλιστα έχει αναφερθεί πως θα μπορούσε να γίνει «ανταλλαγή», καθώς θα είχε τον Αλόνσο μαζί με τον Αυστραλό Ντάνιελ Ρικιάρντο και ο Φέτελ θα μετακόμιζε στη Φεράρι, η οποία θα προτιμούσε έναν νεότερο οδηγό. Ο 27χρονος Γερμανός θα είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στη διεκδίκηση ενός ακόμα τίτλου.  
Αλλωστε, στο ερώτημα ποιος μπορεί να είναι ο αντικαταστάτης του Αλόνσο αν τελικά αποχωρήσει, τα σενάρια θέλουν ως πρώτο φαβορί τον Φέτελ. Το συμβόλαιο του γερμανικού οδηγού με τη Ρεντ Μπουλ λήγει στο τέλος του 2015, αλλά και εδώ υπάρχει γκρίνια για τις δυνατότητες που έχει το μονοθέσιο στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η «Σπορτ Μπιλντ» αναφέρθηκε επίσης στη διερεύνηση με την Μερτσέντες, σημειώνοντας ότι προτάθηκε ακόμα και ανταλλαγή με τον Λιούις Χάμιλτον.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ