Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τι να προσέξετε πριν εγκαταστήσετε το iOS 8

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014   7:03:00 μ.μ.


Τι να προσέξετε πριν εγκαταστήσετε το iOS 8Μπορεί την επόμενη εβδομάδα να μην έχετε στα χέρια σας ένα ολοκαίνουργιο iPhone 6 ή iPhone 6 Plus, ωστόσο θα μπορείτε και πάλι να κάνετε μία σημαντική αναβάθμιση που θα δώσει ζωή στο i κινητό σας.
Μπορείτε να δείτε τι θα σας προσφέρει το καινούργιο λειτουργικό σύστημα
Λίγο πριν το iOS 8 θα βρεθεί Online, δείτε τι θα σας προσφέρει το καινούργιο λειτουργικό σύστημα που μπορούν να εγκαταστήσουν όλοι οι κάτοχοι iPhone από 4s και μετά, κάτοχοι iPad από τρίτη γενιά και μετά και κάτοχοι όλων των iPad mini.
Επειδή όμως το iOS 8 δεν είναι ένα απλό update, αλλά ένα εντελώς καινούργιο λειτουργικό σύστημα, κάποια πράγματα μπορεί να πάνε στραβά κατά την εγκατάσταση.
Για να μην έχετε άγχος, υπάρχουν μερικές λύσεις.
Κάντε BackUp
Τα λέμε πάντα, αλλά πολλές φορές βαριόμαστε να το κάνουμε. Αυτή τη φορά πρέπει να το κάνετε. Ευλαβικά! Υπάρχουν δύο τρόποι. Μέσω του iCloud ή μέσω του υπολογιστή
Στο iCloud
Εάν έχετε ήδη ενεργοποιημένο το iCloud, μπορείτε να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας στο «σύννεφο» της Apple, απευθείας από την iPhone ή iPad συσκευή σας. Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις», επιλέξτε «iCloud», «Αποθήκευση και Αντίγραφα» και τέλος, «Αντίγραφο Τώρα». Επειδή η συσκευή σας ενημερώνει αυτόματα το αντίγραφο ασφαλείας όποτε συνδέετε τη συσκευή σε ρεύμα και υπάρχει wifi, η διαδικασία δεν θα διαρκέσει πολύ.
Αν δεν έχετε ενεργοποιήσει ήδη το iCloud καλό θα είναι να το κάνετε. Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη. Όταν την ολοκληρώσετε και ανάλογα με τα δεδομένα που έχετε στη συσκευή, θα ξεκινήσει το πρώτο backup (με την πιο πάνω διαδικασία). Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς πρέπει να γίνουν uploaded δεκάδες GB δεδομένων.
Στον υπολογιστή
Η διαδικασία, ειδικά για όσους δεν έχουν ήδη iCloud είναι πιο γρήγορη στον υπολογιστή. Απλά συνδέετε τη συσκευή, ανοίγετε το iTunes και επιλέγετε το τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας στην αριστερή στήλη, κάνετε δεξί κλικ πάνω του και επιλέγετε backup now. Στην περίπτωση που κάποιες εφαρμογές σας δεν έχουν αντιγραφεί παλαιότερα στον υπολογιστή σας, τα iTunes θα σας ζητήσουν να τις «κατεβάσουν» και αν τις σώσουν. Επιλέξτε ναι.
Στην περίπτωση που όλα πάνε στραβά…
Μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του iOS 8. Μπορεί να μην σας αρέσει ή μπορεί κάποιες αγαπημένες σας εφαρμογές να μην τρέχουν ακόμα σωστά επειδή οι δημιουργοί τους δεν τις αναβάθμισαν για το νέο λειτουργικό.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο του τελευταίο λειτουργικού iOS 7.1.2 για την συσκευή σας ώστε να μπορέσετε να την επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάσταση. Πρέπει όμως να το κάνετε γρήγορα γιατί η Apple αφήνει μόνο ένα μικρό χρονικό παράθυρο κατά το οποίο οι συσκευές μπορούν να εγκαταστήσουν παλιά λειτουργικά συστήματα.
Αν τελικά, μετά την εγκατάσταση του iOS 8, θέλετε να επιστρέψετε στα παλιά λημέρια του iOS 7, δεν έχετε παρά να συνδέσετε το τηλέφωνο σας στον υπολογιστή και αφού επιλέξετε τη συσκευή σας, να πατήσετε το πλήκτρο shift και το restore iPhone. Θα σας ζητηθεί το αρχείο του iOS 7.1.2 που είχατε αποθηκεύσει και η εγκατάσταση θα γίνει κανονικά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ