Ροη ειδησεων

Σταμάτησε η παραγωγή του iPhone στη Βραζιλία

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014   8:03:00 π.μ.


Σταμάτησε η παραγωγή του iPhone στη ΒραζιλίαΕνώ 100 γραμμές παραγωγής είναι σε 24ωρη λειτουργία στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της  Foxconn, στην πόλη Ζενγκζού της Κίνας, όπου περισσότεροι από 200.000 εργάτες απασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή των iPhone 6 και 6 Plus, κατασκευάζοντας 540.000 τηλέφωνα την ημέρα
Απεργούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ταϊβανέζικης Foxconn στην πόλη Ζουντιέ, στην ευρύτερη περιοχή του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του 9to5mac.com, 3.500 εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία τις τελευταίες ημέρες, διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.
Σύμφωνα με διάφορες αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα, οι απεργοί έχουν αποκλείσει την είσοδο στις εγκαταστάσεις -πιθανότατα σε απεργοσπάστες. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο της Foxconn συναρμολογούνται iPhones και iPads για λογαριασμό της Apple.
H Wall Street Journal αποκάλυψε ότι η Foxconn δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τα νέα iPhones και τα συμβόλαια που έχει με την Apple. Αναφέρεται ότι 100 γραμμές παραγωγής είναι σε 24ωρη λειτουργία στο μεγαλύτερο εργοστάσιό της, στην πόλη Ζενγκζού της Κίνας, όπου περισσότεροι από 200.000 εργάτες απασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή των iPhone 6 και 6 Plus.
“Εχουμε ήδη φτάσει τα 140.000 iPhone 6 Plus και τα 400.000 iPhone 6 την ημέρα. Είναι η υψηλότερη ημερήσια παραγωγή που είχαμε ποτέ, αλλά ο όγκος δεν είναι αρκετός για να καλύψει τις προπαραγγελίες”, είπε στην εφημερίδα κάποιος που φέρεται να γνωρίζει καλά το θέμα.
Παράλληλα, παρατηρούνται υψηλά ποσοστά αποτυχίας, ειδικά στη συναρμολόγηση του μεγάλου iPhone 6 Plus με την οθόνη των 5,5 ιντσών. Τα προβλήματα αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα των νέων οθονών, στις οποίες οι αισθητήρες αφής είναι ενσωματωμένοι στην ίδια την οθόνη, αντί να αποτελούν ένα ξεχωριστό στρώμα, όπως στα προηγούμενα μοντέλα iPhone -διαφοροποίηση στην οποία οφείλεται το λεπτότερο προφίλ και το μικρότερο βάρος των νέων συσκευών.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ