Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η μεγαλύτερη μαζική απόλυση στην ιστορία της Liberation

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014   10:30:00 μ.μ.


Η μεγαλύτερη μαζική απόλυση στην ιστορία της Liberation
Μπορεί να είναι η «ναυαρχίδα»της Αριστεράς στα ΜΜΕ της Γαλλίας αλλά και παγκοσμίως, ωστόσο η κρίση δεν κοιτά ιδεολογίες. 

Ο λόγος για την έγκριτη καθημερινή εφημερίδα Libération, η διεύθυνση της οποίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περικοπούν 93 θέσεις εργασίας – αριθμός ρεκόρ μαζικών απολύσεων στο ιστορικό έντυπο που επλήγη από την κρίση στον Τύπο.
Στο δυναμικό της εφημερίδας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 250 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 180 είναι δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Libération Λοράν Ζοφρέν, «αυτό είναι το αντίτιμο για την ανεξαρτησία της εφημερίδας». Σύμφωνα με τις αποφάσεις, θα κληθούν για απόλυση περί τους 50 δημοσιογράφους. Εντυπη και ηελκτρονική έκδοση θα ενοποιηθούν και θα λειτουργούν πλέον υπό κοινή συντακτική ομάδα.«Η κρίση στον Τύπο, που πλήττει σκληρά τις καθημερινές εφημερίδες, μας αναγκάζει να προσαρμόσουμε το δυναμικό μας (περικοπή 93 θέσεων εργασίας) όμως κάνουν πολλές εφημερίδες στη Γαλλία και στον κόσμο» επισήμανε ο Ζοφρέν.
Υποστήριξε ακόμη ότι με τις περικοπές αυτές θα υπάρξει κερδοφορία στην εταιρεία στο τέλος του 2015.
Η εφημερίδα που εκδόθηκε το 1973 υπό την αιγίδα του μεγάλου διανοητή Ζαν Πωλ Σάρτρ, έχει χάσει σημαντικό μερίδιο κυκλοφορίας τα τελευταία χρόνια.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ