Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Mundobasket 2014 - Χουέρτας: «Η Ελλάδα δεν είχε ηγέτη...»

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014   5:49:00 μ.μ.


Mundobasket 2014 - Χουέρτας: «Η Ελλάδα δεν είχε ηγέτη...»Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μίλησε στον ανταποκριτή του Gazzetta Μιχάλη Στεφάνου για τους στόχους της Βραζιλίας, αλλά και για τον άδοξο αποκλεισμό της Ελλάδας.
Πιο ώριμη και πιο ορθολογική υπό τις οδηγίες του Ρούμπεν Μανιάνο, η Βραζιλία έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Αργεντινή και ετοιμάζεται να διεκδικήσει το... κλειδί για την αίθουσα των μεταλλίων. Απέναντι στην Σερβία και όχι την Ελλάδα, όπως περίμεναν οι περισσότεροι. Για τον Μαρσελινιο Χουέρτας, πάντως, ο αποκλεισμός της Ελλάδας δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη. Αυτό που τον ξάφνιασε ήταν η μεγάλη άνεση με την οποία έφτασαν στη νίκη οι Σέρβοι.
Mιλώντας στο Gazzetta.gr, o point guard των Βραζιλιάνων και της Μπάρτσα, εξήγησε γιατί η Βραζιλία δείχνει φέτος ικανή να φτάσει ψηλά και είπε την άποψή του για τον αποκλεισμό της Ελλάδας. “Είμαστε ένα σύνολο που συνδυάζει εμπειρία και ενθουσιασμό. Καθοδηγούμαστε από ένα πολύ έμπειρο προπονητή σε επίπεδο εθνικών ομάδων, παίζουμε σωστά κι εδώ που φτάσαμε στόχος είναι το μετάλλιο. Απέναντι στην Αργεντινή δείξαμε υπομονή όταν στο ξεκίνημα μείναμε πίσω στο σκορ, κρατήσαμε την τακτική μας και σιγά σιγά φέραμε τον παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Φάνηκε νομίζω ότι είχαμε περισσότερες δυνάμεις από τον αντίπαλο και γι' αυτό στο τέλος άνοιξε η διαφορά. Ήταν πάντως ένα πραγματικό ντέρμπι στο μεγαλύτερο κομμάτι του”.
Όσο για την συνέχεια; Η Σερβία αποτελεί το επόμενο εμπόδιο έστω κι αν πολλοί Βραζιλιάνοι στοιχημάτιζαν ότι (εφόσον περνούσαν την Αργεντινή), μπροστά τους θα βρισκόταν η Ελλάδα. “Τι έγινε με εσάς; Δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα” είπε από μόνος του ο Μαρσελίνιο πριν καν προλάβουμε να τον ρωτήσουμε και συνέχισε: “Άκουγα δεξιά και αριστερά ότι η Ελλάδα θα φτάσει στα προημιτελικά και δεν συμφωνούσα με αυτή τη σιγουριά. Πολλοί παρασύρθηκαν από τις πέντε νίκες στον όμιλο, κάτι που είχαν κάνει μόνο τα δύο φαβορί Ισπανία και ΗΠΑ, και έσπευσαν να ξεγράψουν τους Σέρβους”.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ