Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Oι βομβαρδισμοί του Ντονέτσκ από τους Ουκρανούς εξολοθρευτές σκότωσαν 20 άμαχους κατοίκους

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014   2:15:00 μ.μ.


Oι βομβαρδισμοί του Ντονέτσκ από τους Ουκρανούς εξολοθρευτές σκότωσαν 20 άμαχους κατοίκους
Το Ντονέτσκ της Κυριακή βομβαρδίστηκε περίπου 38 φορές, σήμερα νεκροί θεωρούνται περίπου 20 άμαχοι κάτοικοι, τραυματίστηκαν περίπου 24 άτομα, δήλωσε ο Πρόεδρος της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο.

"Οι βομβαρδισμοί (εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων) των γειτονιών χρειάζονται μόνο για έναν λόγο – για να αρχίσουμε κι εμείς να απαντούμε με τα πυρά. Επειδή τηρούμε τις συμφωνίες του Μινσκ, είναι μια προσπάθεια των αρχών του Κιέβου να μας αναγκάσουν να τους βομβαρδίζουμε, είναι σκέτη προβοκάτσια. Όλοι αυτοί οι βομβαρδισμοί έχουν χαρακτήρα μιας καθαρής προβοκάτσιας και εξαιτίας των δράσεων αυτών σκοτώνονται άμαχοι κάτοικοι ", είπε ο Ζαχάρτσενκο.
Οι βομβαρδισμοί του Ντονέτσκ διεξάγονται από τους εξολοθρευτές από την πλευρά του τοπικού αεροδρομίου. Οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης λένε ότι κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας ο ουκρανικός στρατός "σχεδόν τριπλασίασε τον αριθμό του στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ ".
Όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, ο στρατός της Νοβορωσίας την προηγούμενη ημέρα βομβάρδισε δυνατά τις θέσεις των εξολοθρευτών στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία, εάν το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης. Εδώ και μερικούς μήνες περίπου χίλιοι Ουκρανοί εξολοθρευτές και μισθοφόροι συνεχίζουν να ελέγχουν τον αερολιμένα, αφού χρησιμοποιούν τις υπόγειες εγκαταστάσεις, όπου μπορούν κρύψουν από τα πυρά, μεταξύ άλλων, τα τεθωρακισμένα.
Χτες σε απόσταση των 30 χιλιομέτρων από το Ντονέτσκ έγινε η ανταλλαγή των αιχμαλώτων, 73 μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης αντάλλαξαν με 73 στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που απελευθερώθηκαν.
Ανάμεσα στους απελευθερωμένους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης είναι ο Αλεξέι Ρέλκε ο οποίος πρωτού βρεθει αιχμάλωτος, ήταν αρχηγός του στρατού του Νότου και της Ανατολής.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI, οι αιχμάλωτοι τους οποίους παρέδωσαν στυ μαχητές της επιστράτευσης φαίνονται καταπονεμένοι, λένε ότι τους χτυπούσαν συνέχεια. Ανάμεσά τους είναι ένας ορθόδοξος ιερέας. Όπως λέει, βρέθηκε αιχμάλωτος, επειδή "τελούσε το ποιμενικό του έργο και ανάμεσα στους πιστούς του ήταν και οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης ". "Μόλις έμαθαν ότι είμαι ιερέας, άρχισαν να με χτυπούν περισσότερα ", είπε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ