Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Κινούμενο ξενοδοχείο 5 αστέρων

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014   3:44:00 μ.μ.


Μπροστά του ωχριά οποιοδήποτε τριαξονικό όχημα κυκλοφορεί διεθνώς.

Πρόκειται για το πιο πολυτελές, το πιο ευρύχωρο και το πιο φουτουριστικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που έχει ποτέ κατασκευαστεί. To εντυπωσιακό μοντέλο της Αυστριακής Marchi Mobiles αποτελεί ένα κινούμενο ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Το eleMMent, χαρακτηρίζεται ως το τεχνολογικά πιο προηγμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που έχει ποτέ κατασκευαστεί. Βασισμένο πάνω στο σκαρί ενός DAF FX 105, με καμπίνα μήκους 12 μέτρων που απλώνει τους χώρους της έως και 30 τ.μ. (με το όχημα ευρισκόμενο σε στάση) και σχεδίαση που εκτός από φουτουριστική προκύπτει και αεροδυναμική (μειωμένη κατανάλωση έως και 20% σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκινούμενο), το eleMMent αποτελεί το πιο εξεζητημένο όχημα στην κατηγορία του. Βεβαίως και το πιο ακριβό – με τη βούλα της Ακαδημίας Παγκόσμιων Ρεκόρ - αφού κοστίζει κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του Marchi eleMMent είναι το ευμεγέθες παρμπρίζ με το ελλειπτικό του σχήμα. Παράλληλα άλλα μοναδικά καλούδια είναι τα εκτινασόμενα σκαλοπάτια για την είσοδο στην καμπίνα και το πτυσσόμενο σκίαστρο στην οροφή που επιτρέπει στους επιβάτες στιγμές χαλάρωσης στην ιδιότυπη βεράντα που βρίσκεται στην σκεπή του αμαξώματος.

Στα ενδότερα υπάρχει ένα ευρύχωρο living room με κουζίνα, ένα master bedroom και ένα εντυπωσιακό μπάνιο. Από την άλλη, ο οδηγός έχει το δικό του χώρο πίσω από το... διαστημικό παρμπρίζ. Η εταιρεία προσφέρει τρεις επιλογές στην διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Η πρώτη προάγει το ζεστό περιβάλλον ενός σπιτιού. Η δεύτερη έχει περισσότερο minimal στοιχεία που παραπέμπει σε εργασιακό χώρο. Τέλος η τρίτη επιλογή προτάσσει έναν ενιαίο χώρο – δίχως κρεβατοκάμαρες και καθιστικό – για διάφορα promotion ως μίνι εκθεσιακός χώρος. Φυσικά προσφέρονται και τα απαραίτητα facilities που περιλαμβάνουν από επιδαπέδια θέρμανση μέχρι δορυφορικό δέκτη, προηγμένες τηλεοράσεις και mobile internet.

Η ναυαρχίδα των πολυτελών campers ζυγίζει γύρω στους 20 τόνους και για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό μοτέρ για να κινηθεί αξιοπρεπώς.

Η εταιρεία δεν αναφέρει τον κατασκευαστή του κινητήρα – μάλλον είναι και πάλι η DAF – ενώ αρκείται να διευκρινίσει πως είναι diesel, με απόδοση 510 ίππων. Στον αυτοκινητόδρομο, το eleMMent μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Η τροχοβίλα της Marchi Mobiles αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ένα όχημα που εκ των πραγμάτων υπόκειται σε μια συγκεκριμένη σχεδιαστική φόρμα μπορεί ταυτόχρονα να την ανατρέπει με τρόπο έξυπνο και εξόχως ευρηματικό!






πηγή: newsbomb.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ