Ροη ειδησεων

Αρνούνταν να δει γιατρό ο Βρετανός που πέθανε με συμπτώματα Έμπολα στην ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014   8:43:00 μ.μ.


Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, υπέφερε από πολύ υψηλό πυρετό, από εμετούς και εσωτερική αιμορραγία

Την ταυτότητα του Βρετανού που πέθανε με συμπτώματα Έμπολα στην ΠΓΔΜ την Πέμπτη αποκάλυψε ένας συνάδελφος του άτυχου άντρα, δίνοντας, παράλληλα, στη δημοσιότητα πληροφορίες αναφορικά με τις τελευταίες, βασανιστικές του ώρες, πριν φύγει από τη ζωή, στην ηλικία των 58 ετών.

Ο άτυχος Βρετανός ονομαζόταν Κόλιν Τζέφρι και είχε πετάξει στη ΠΓΔΜ με απευθείας πτήση από τη Βρετανία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του φίλου του, λίγο μετά την άφιξή του και για τρεις συνεχόμενες ημέρες, ο άντρας υπέφερε από πολύ υψηλό πυρετό, από εμετούς και εσωτερική αιμορραγία!

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο  Τζέφρι «έτρεμε» και «ήταν μπερδεμένος» τις ώρες πριν τον θάνατό του, ωστόσο, αποκάλυψε ότι παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόταν καλά επί τρεις ημέρες, αρνούνταν να δει κάποιον γιατρό!

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της ΠΓΔΜ είπε ότι όταν πήγε στο νοσοκομείο, ο άντρας είχε όλα τα συμπτώματα του Έμπολα και πως οι αρχές περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Βρετανού, τα οποία εστάλησαν στη Γερμανία.

Για την ώρα, ο συνάδελφος και φίλος του άτυχου Βρετανού, Μάικλ Ίνγκλις, παραμένει σε καραντίνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Σε καραντίνα βρίσκεται, όμως, και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου, ενώ το κτίριο έχει σφραγιστεί.


Πάντως, εντύπωση, προκαλεί το γεγονός ότι οι αρχές ερευνούν και όλα τα καταστήματα τα οποία επισκέφτηκε πρόσφατα ο άντρας και στα οποία «κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ».

protothema.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ