Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

O πιο μικρός χάκερ στον κόσμο

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014   2:13:00 μ.μ.



Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες που μπορεί να μηχανευτεί ένας 13χρονος για να κάνει τις εργασίες του. Σχεδόν όλοι έχουν σκεφτεί κάποια στιγμή να μπορούσαν να μπουν στο κομπιούτερ του σχολείου και να μάθουν τα θέματα από κάποιο διαγώνισμα. Βρέθηκε ένας πιτσιρικάς που το έκανε πράξη! Ο 13χρονος κινέζος Wang Zhengyang, φαίνεται πως είναι ο μικρός χάκερ στον κόσμο, έστω και αν ο ίδιος -για να γλιτώσει την τιμωρία- δεν υπερηφανεύεται για το κατόρθωμά του.

Το γυμνάσιο στο οποίο φοιτά δέχθηκε επίθεση από τον μικρό Wang και το παραδέχθηκε ο ίδιος μιλώντας σε ένα φόρουμ στο Πεκίνο για την ασφάλεια του διαδικτύου. Ο μικρός είπε πως ήθελε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για καλό και εξήγησε ως εξής τι εννοούσε: «Πρέπει να κάνεις επιθέσεις σε σελίδες στο ίντερνετ για να διαπιστώσει πού έχουν αδυναμίες». Μάλιστα, είπε πως στην πραγματικότητα δεν επιτέθηκε στο κομπιούτερ του σχολείου του που περιλαμβάνει τη δική του τάξη, αλλά κάποια άλλη.

Ο μικρός έχει μπει ήδη στο μάτι των μεγάλων εταιρειών που στο πρόσωπό του βλέπουν έναν μελλοντικό επαγγελματία χρήστη των τεχνολογιών και του διαδικτύου. Ο μικρός, για να δικαιολογήσει την πράξη του, απαντάει σε όσους τον ρωτούν αν νιώθει υπερήφανος για την πράξη του. «Όσοι κάνουν hacking για δικό τους κέρδος είναι ανήθικοι. Είναι καλό να βρίσκεις τα λάθη που υπάρχουν στο διαδίκτυο και εγώ είμαι χαρούμενος όταν βρίσκω ένα, αλλά δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τη ''δύναμή'' για κάτι που θα είναι παράνομο».
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ