Ροη ειδησεων

Λαφαζάνης: «Έχετε κουρελιάσει τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα» (video)

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014   9:22:00 μ.μ.

«Πέμπτη απόγευμα είναι κύριοι συνάδελφοι. Άφαντος ο κ. Πρωθυπουργός», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για υποβάθμιση της βουλής.

«Αυτή είναι η παρουσία πρωθυπουργού όταν προκαλεί ο ίδιος, με δική του πρωτοβουλία ψήφο εμπιστοσύνης; Ποιος άλλος πρωθυπουργός της χώρας το έχει κάνει αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε:

«Αυτά υποβαθμίζουν τη Βουλή, κατακρεουργούν τη δημοκρατία. Έχετε κουρελιάσει τον κανονισμό της βουλής και το Σύνταγμα. Τώρα προσπαθείτε να αναιρέσετε στην πράξη κοινοβουλευτικές πρακτικές οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες και δημοκρατικές για τον τόπο».


«Άκουσα με έκπληξη αρκετούς ομιλητές, κυρίως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κόπτονται για την περίφημη εθνική συνεννόηση και καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μανιακός για τη σύγκρουση», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Ποιοι τα λένε αυτά; Εσείς που έχετε εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό και τη χώρα; Μας καταγγέλλετε ότι μείς είμαστε κατά οποιασδήποτε συνεννόησης; Ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένες τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις – κυρίως του κυβερνητικού μπλοκ- είναι υπέρ της μέγιστης δυνατής εθνικής συνεννόησης, όπου αυτή μπορεί να επιτευχθεί, έστω και σε μικρά θέματα».

koutipandoras.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ