Ροη ειδησεων

Επιχορηγούν με κρατικό χρήμα σάιτ με πορνό (αυτή είναι… ανάπτυξη!)

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014   12:55:00 π.μ.

Νόμιμη είναι στη Γερμανία η επιχορήγηση με κρατικά κεφάλαια ιστοσελίδων που προβάλουν ερασιτεχνικές ταινίες πορνό, αρκεί οι χρήστες να ήταν άνω των 18 ετών.

Την παράμετρο αυτή έφερε στο φως, σχετική υπόθεση εταιρείας στη Βαυαρία, η οποία επιχορηγήθηκε το 2012, με βάση τη νομοθεσία για νεοσύστατες επιχειρήσεις, για να ιδρύσει ιστότοπο, ο οποίος αγόραζε και πουλούσε ερασιτεχνικές ταινίες πορνό.

Όπως αποκαλύφθηκε ο ιστότοπος καλούσε τους χρήστες του να κατεβάζουν σκληρό πορνό, τα οποία φιλοξενούσε.

Σύμφωνα με τις βαυαρικές αρχές, οι ιδιοκτήτες του είχαν απευθυνθεί σε μια ανεξάρτητη υπηρεσία, την Bayern Innovativ, στην οποία είχε ανατεθεί η διανομή της κρατικής βοήθειας.

Η πρόταση η οποία της υποβλήθηκε, για τη δημιουργία ενός ιστοτόπου που θα αγόραζε και θα πουλούσε ερασιτεχνικές ταινίες πορνό ήταν νόμιμη, με βάση τη γερμανική νομοθεσία, αρκεί οι χρήστες να ήταν άνω των 18 ετών.

Οι αρχές παραδέχτηκαν ότι οι ιδιοκτήτες του ιστότοπου κέρδισαν την επιχορήγηση για τις νεοσύστατες εταιρείες τον Νοέμβριο του 2012. Η κυβέρνηση, διευκρίνισαν, δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη λειτουργία της Bayern Innovativ και τις αποφάσεις που λάμβανε όσον αφορά τους δικαιούχους των επιχορηγήσεων.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ