Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Νέα Ζηλανδία: Τζιχαντιστές έστειλαν φιαλίδιο με Έμπολα σε γραφεία εφημερίδας;

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014   9:50:00 μ.μ.



Παραδόθηκε στις αρχές και αυτή την ώρα  μεταφέρεται στην Αυστραλία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από τη Νέα Ζηλανδία και σύμφωνα με τις οποίες τζιχαντιστές έστειλαν ένα φιαλίδιο, το οποίο περιείχε τον θανατηφόρο ιό Έμπολα, στα γραφεία μεγάλης εφημερίδας στο Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία.



Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, εργαζόμενοι της εφημερίδας «New Zealand Herald» έλαβαν σήμερα έναν φάκελο ο οποίος περιείχε ένα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι και ένα γράμμα το οποίο υπέγραφε μια ομάδα τζιχαντιστών.

Το φιαλίδιο παραδόθηκε αμέσως στις αρχές και αυτή την ώρα  μεταφέρεται στην Αυστραλία και συγκεκριμένα σε ένα ιατρικό εργαστήριο στη Μελβούρνη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες θα δείξουν αν ακραίοι ισλαμιστές θέλησαν πραγματικά να σπείρουν τον Έμπολα και να να τρομοκρατήσουν τη Νέα Ζηλανδία.

Πάντως, αμέσως μόλις οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας διάβασαν την επιστολή επικράτησε πανικός στη γραφεία της «New Zealand Herald» και το κτίριο εκκενώθηκε αμέσως.

«Παίρνουμε όλα τα μέτρα», έγραψε στο προφίλ της στο Twitter η εφημερίδα, αν και αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για φάρσα.

Πάντως, αν αποδειχθεί ότι το φιαλίδιο περιείχε τον Έμπολα, θα επιβεβαιωθούν κατά κάποιο βαθμό οι ισχυρισμοί Αμερικανών ειδικών οι οποίοι στις αρχές του μήνα είχαν προειδοποιήσει ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσαν να προσβληθούν εσκεμμένα από τον θανατηφόρο ιό, ώστε στη συνέχεια να τον μεταδώσουν σε πολίτες δυτικών χωρών κατά την επιστροφή τους στις χώρες τους στην Ευρώπη.

briefingnews.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ