Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι Σέρρες υποδέχονται την Εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014   11:27:00 μ.μ.

Αυτή την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, οι Σέρρες υποδέχονται τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής από την Αρκαδία, στο Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, στις 6.00 το απόγευμα.

Την εικόνα θα προσκομίσει ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Σε εγκύκλιό του, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγος, αναφέρει:

«Προς τους ευλαβείς χριστιανούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Η Αγία μητέρα μας Ορθόδοξος Εκκλησία καθώς παρέλαβε από τους θεοφόρους Πατέρες και Διδασκάλους της Οικουμένης, τα πάγχρυσα στόματα του Λόγου, σέβεται και τιμά πρεπόντως και αξιοχρέως τα χα-ριτόβρυτα των αγίων της πίστεώς μας ιερά λείψανα και τις θαυματουργές εικόνες, διά των οποίων η παντοδύναμη χάρη του Θεού μεταφέρεται μυστικώς σε εκείνους τους χριστιανούς μας, που με πραγματική πίστη την επιζητούν.

Σε αυτό αποβλέπουσα η τοπική μας Εκκλησία, τον αγιασμό δηλαδή, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική θα υποδεχθεί την σεβασμία, θαυματουργό και ιερά Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής από την Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα.

Η θαυματουργός ιερά Εικόνα, την οποία θα προσκομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, θα ευρίσκεται προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών έως την 10η Νοεμβρίου, όπου καθημερινώς τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Αγαπητοί μου χριστιανοί,

Ας αξιοποιήσουμε όλοι, προς χάριν της σωτηρίας μας την μεγάλη αυτή ευλογία του Θεού προς την περιοχή μας, σπεύδοντες με ευγνωμοσύνη και πνευματική αγαλλίαση να υποδεχθούμε ως εμπρέπει και να ασπασθούμε με βαθειά πίστη και ευλάβεια την Παναγία μορφή της Υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, εκζητούντες μέσα από την καρδιά μας τις δραστικώτατες πρεσβείες της προς τον Θεόν για εμάς, τις οικογένειές μας και όλον τον κόσμον.

Η Χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, διά των πρεσβειών της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Θεοτόκου εύχομαι να είναι πάντοτε μαζί σας.

Διάπυρος ευχέτης σας προς τον γεννηθέντα Κύριον

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ».

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ