Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας": Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης «κλείδωσε» συνεργασία με τη ΝΔ!

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014   1:41:00 μ.μ.

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία τον ελληνογερμανό αρχηγό του κόμματος των προηγούμενων ευρωεκλογών, «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», Γιώργο Χατζημαρκάκη, έχει έρθει η Νέα Δημοκρατία, για να δώσει στις επόμενες εκλογές πολιτική μάχη με το κόμμα ως συνεργαζόμενος.

Πρόκειται για μια συμφωνία που ζυμωνόταν όλο το καλοκαίρι και επικυρώθηκε στο πρόσφατο συνέδριο του γερμανόφωνου  κόμματος, με τη συγκατάθεση που πήρε ο κ. Χατζημαρκάκης (Γερμανός πολίτης και πρώην βουλευτής του γερμανικού κινοβουλίου) να συνομιλήσει με τις δυνάμεις εκείνες που «θέλουν την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη».

Ο κ. Χατζημαρκάκης, παρά τις στενές επαφές που είχε με το «Ποτάμι», τη ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και τους «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη, τελικά πείστηκε από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να δώσει στις επόμενες εκλογές πολιτική μάχη με τη Νέα Δημοκρατία (και νομίζουν ότι θα σωθούν...).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα διορίσει τον πρόεδρο των «Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών» πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, με στόχο να «οργώσει» την Ευρώπη και να διαφημίσει τις αλλαγές που έχουν γίνει στη χώρα μας και τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών, καθώς και, γενικότερα, να βοηθήσει επικοινωνιακά για την αλλαγή της εικόνας που έχουν για εμάς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Ειδικότερος, μάλιστα, θα είναι ο ρόλος του στη Γερμανία, την οποία γνωρίζει άριστα σε πολιτικό και μιντιακό επίπεδο, καθώς υπήρξε ευρωβουλευτής της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ