Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Αστυνομικός έκλεβε γυμνές φωτογραφίες κρατούμενων

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014   10:09:00 μ.μ.



Εισαγγελείς στο Contra Costa County, ακριβώς απέναντι από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, έχουν καταθέσει ποινικές διώξεις για κακούργημα εις βάρος του πρώην αξιωματικoύ της California Highway Patrol (CHP),  Sean Harrington, ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή και τη διανομή φωτογραφιών από κινητά τηλέφωνα συλληφθέντων».

Ο δικηγόρος του Harrington, Michael Rains , δήλωσε στο NBC ότι ο πελάτης του παραιτήθηκε από αξιωματικός και ζήτησε συγγνώμη για όσα έκανε. «Αυτή η πράξη δεν είναι μπορεί να δικαιολογηθεί,” “Είναι παρορμητική, ανώριμη και καταδικαστέα με κάθε έννοια της λέξης.” ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο Rains έστειλε ένα email-δήλωση στην Ars επιβεβαιώνοντας ότι ο πελάτης του είχε παραιτηθεί από την CHP (California Highway Patrol), αλλά δεν απάντησε σε άλλες ερωτήσεις.

“O Πρώην αξιωματικός του Harrington ζητά συγγνώμη από όλες τις γυναίκες, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα εκλάπησαν” έγραψε ο Rains . ” Είναι σε δύσκολη θέση, αφού έχει αμαυρώσει τη φήμη της California Highway Patrol και την επιβολή του νόμου εν γένει.”

Η υπόθεση προέκυψε από μια γυναίκα, που αναφέρεται στο δικαστικά έγγραφα ως “Jane Doe # 1,”  που  συνελήφθη στις αρχές Οκτωβρίου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στο San Ramon της Καλιφόρνια.

Η Doe, η οποία παρέδωσε το τηλέφωνό της και τον κωδικό πρόσβασης της, αργότερα ανακάλυψε ότι ο ίδιος αξιωματικός έστειλε φωτογραφίες από το iPhone της, τόπλες και με τα εσώρουχα της . Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ένα παρόμοιο περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η “Jane Doe # 2», η οποία συνελήφθη στο Livermore τον Αυγούστο του 2014. Την Παρασκευή, ο Harrington  επισήμως χρεώνεται με δύο κατηγορίες “κλοπή και αντιγραφή δεδομένων υπολογιστή,” που είναι κακουργήματα.  Το δικαστήριο αναφέρει: “Ο Harrington δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε παράνομα πρόσβαση το κινητό τηλέφωνο μιας γυναίκας κρατούμενου.Παραδέχθηκε ότι το είχε κάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Ο Harrington ανέφερε ότι έμαθε για πρώτη φορά πως να αποκτα πρόσβαση στα κινητά όταν δούλευε στο γραφείο του Λος Άντζελες. Όταν διορίστηκε στο Γραφείο του Δουβλίνου, έμαθε από άλλους αξιωματούχους πως να αποκτά πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα κρατούμενων γυναικών και να κοιτάζει γυμνές φωτογραφίες. Όταν οι αστυνομικοί έβρισκαν φωτογραφίες τις μοιράζονταν μέσω sms με άλλους αστυνομικούς ή άτομα – το θεωρούσαν ως ένα παιχνίδι.

Ένα μήνυμα οδήγησε στη σύλληψή του

Σύμφωνα με τα εντάλματα, η ιστορία αρχίζει τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Αυγούστου, 2014. Όταν ο Harrington, μαζί με το συνεργάτη του, Αρχιφύλακα Pope, σταμάτησε μια γυναίκα (Jane Doe # 1) επικύνδινη αλλαγής λωρίδας στο Interstate 680 κοντά στο Crow Canyon, και της έκανε αλκοτέστ. Το Επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της ήταν μετρήθηκε σε 0,29 τοις εκατό, πολύ περισσότερο από ό, τι το 0,08 τοις εκατό που η νομοθεσία της Καλιφόρνια επιτρέπει.
Κατά τη διάρκεια του αλκοτέστ, ένας από τους αστυνομικούς ζήτησε το τηλέφωνό της, το οποίο έδωσε. Στη συνέχεια, ο Harrington ρώτησε τον κωδικό της, τον οποίο επίσης έδωσε στους αστυνομικούς. Η Doe συνελήφθη και κρατήθηκε στις φυλακές Martinez Detention , στο βόρειο άκρο του νομού, και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη .
Πέντε ημέρες μετά, σύμφωνα με το ένταλμα, η Doe κοίταξε το iPad της στο σπίτι και είδε ότι στην εφαρμογή Μηνύματα, έξι φωτογραφίες είχαν σταλεί μέσω iMessage σε μια περιοχή που ο κωδικός αριθμός τηλεφώνου ξεκινούσε από 707.
Οι φωτογραφίες που εστάλησαν ήταν κυρίως τόπλες, με μπικίνι ή εσώρουχα. Δύο από τις φωτογραφίες που περιλάμβαναν μια «φίλη» της σε παρόμοιες πόζες.
Η Doe είπε ανακριτές ότι “δεν έδωσε άδεια σε οποιονδήποτε να δει αυτές τις φωτογραφίες. Η Jane Doe είπε ότι κοίταξε το iPhone της και δεν βλέπετε τα μηνύματα. ”
Στη συνέχεια, έψαξε τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίον είχαν σταλεί οι φωτογραφίες, και διαπίστωσε ότι ήταν είχε άμεση σχέση με τον Harrington, που την είχε συλάβε.

Με δήλωση του ο Εισαγγελέας Mark Peterson αναφέρει ότι ήταν η “πρώτη φορά στην ιστορία του νομού που ένας ένας αξιωματικός διέπραξε ένα έγκλημα τέτοιου είδους.”

secnews.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ