Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ανήθικη και ύπουλη στάση από το ΝΑΤΟ: Μεγάλη κοινή άσκηση με την Τουρκία από το Καστελόριζο μέχρι την Κύπρο

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014   1:42:00 μ.μ.


Το ΝΑΤΟ νομιμοποιεί απόλυτα την τουρκική επιθετικότητα και την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και συνδιοργανώνει με την Άγκυρα μεγάλη άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει και τα Οικόπεδα (Βυθοτεμάχια) 1,2 και 3 όπου το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros και ο τουρκικός στολίσκος που το συνοδεύει έχουν δημιουργήσει την μεγαλύτερη κρίση μετά το 1974.

Ενώ σεν έχουν χαθεί ακόμα οι φυσαλίδες από την αφρό που δημιούργησαν στην θάλασσα οι μηχανές της υπερσύγχρονης stealth τουρκικής κορβέτας TCG Buyukada (F-512) - βγήκε μετά από 27 ώρες ανενόχλητης πλεύσης στα Εθνικά Χωρικά Υδατα - το ΝΑΤΟ των "ίσων αποστάσεων" ,όπως είπε ο γ.γ. της συμμμαχίας όταν ήρθε στην Αθήνα και παρακολούθησε την άσκηση Πυρπολητής, νομιμοποιεί απόλυτα την τουρκική πειρατεία και διοργανώνει τεράστια αεροναυτική άσκηση!

Και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει  ούτε στο ελάχιστο σε αυτή την ανήθικη ενέργεια των "συμμάχων".

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανακοίνωσε πριν λίγο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, από αύριο 6 Νοεμβρίου θα αρχίσει στην Ανατολική Μεσόγειο η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση με την ονομασία, «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα», η οποία θα διεξααχθεί με πραγματικά πυρά («s?cak tatbikat»).

Η άσκηση ξεκινά από την περιοχή του Καστελόριζου δηλαδή, «θερμή άσκηση», χαρακτηρισμός που προοιωνίζει τις τουρκικές προθέσεις για την διενέργεια νέων σοβαρών προκλήσεων που θα αμφισβητήσουν την κυπριακή κυριαρχία στις περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου.

Όπως αναφέρεται, στην άσκηση αυτή θα πάρει μέρος μια τεράστια δύναμη του τουρκικού ναυτικού. Συγκεκριμένα στην άσκηση Mavi Balina θα μετέχουν από τον τουρκικό στόλο τρεις φρεγάτες, δυο κορβέτες, 4 υποβρύχια,3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία καταδίωξης, δυο ελικόπτερα του ναυτικού, ένα πλοίο λογιστικής υποστήριξης και δυο πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

 Την άσκηση θα διευθύνει ο αντιναύαρχος, Bulent Bostanoglu, ενώ θα συμμετάσχουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Βρετανία, καθώς και το άκρως φιλικό προς την Τουρκία, Πακιστάν. Στην άσκηση έχουν κληθεί σαν παρατηρητές οι χώρες Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Χιλή, Γεωργία και Λίβανος.

Κατά τ'αλλα η Τουρκία έχει "καταδικαστεί" από τους "συμμάχους" μας για τις παράνομες ενέργειες στην κυρπιακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού Επιτελείου Ναυτικού, στην μεγάλη αυτή αεροναυτική άσκηση θα λάβουν μέρος οι τουρκικές κορβέτες, Buyukada, (Πρίγκηπος), Gediz, Goksu και Gokceada, (Ίμβρος) και οι φρεγάτες, Anafartalar, Canakkale, At?lay και Bat?ray.

Στην παρουσία του σκάφους «Barbaros» που κάνει έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και την επίσης εισβολή πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν ήρθε να προστεθεί και το τηλεοπτικό συνεργείο θυμίζοντας τον Ιανουάριο του 1996 όταν Τούρκοι δημοσιογράφοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Ίμια για να βάλουν την τουρκική. Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή…

Αυτή τη φορά το τηλεοπτικό συνεργείο του NTV ανέβηκε στην τουρκική φρεγάτα «Gelibolu» που συνοδεύει από την πρώτη στιγμή το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» και μετέδωσε μία εικόνα «Αττίλα Νο2» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.  Εμφάνισε την Τουρκία να ασκεί τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και να συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στο σπίτι της.

Συνομιλώντας με Τούρκο αξιωματικό της φρεγάτας «Gelibolu», δασκαλεμένο από την Άγκυρα για το τι ακριβώς θα πει, ο δημοσιογράφος του NTV μετέδωσε πώς "Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει το «Barbaros» σε απόσταση μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων" (δεν πειράζει: Ενας RGM-88 Harpoon έχει ακρίνα δράσης 50 μιλίων)...

«Για να μην εμποδίσουν τις εργασίες του πλοίου μας και να μην περάσει κάποιος πάνω από το καλώδιο των ερευνών, σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας, δεν πρέπει να πλησιάσουν το πλοίο. Πρέπει να απέχουν τρία ναυτικά μίλια και από τις δυο πλευρές και 6 ναυτικά μίλια στην πίσω πλευρά», είπε.

Και που αυτό; Εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Η φρεγάτα «Gelibolu» είναι επιφορτισμένη με αυτή την αποστολή, δηλαδή να μην αφήσει να πλησιάσει κανένα σκάφος, πολεμικό ή εμπορικό σε απόσταση μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων από το «Barbaros» ακόμη και όταν αυτό κινείται στις ακτές της Λάρνακας.

Εμφανίστηκε δε η τουρκική φρεγάτα ως να ασκεί τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ υποχρεώνοντας το εμπορικό πλοίο «Mavi Akdeniz» να αλλάξει ρότα κατά την προσέγγιση του λιμανιού της Κύπρου. Kαι ομως από αύριο το ΝΑΤΟ θα διεξάγει ασκήσεις μαζί με τους Τούρκους σαν να μην τρέχει τίποτα.

Το ΝΑΤΟ με την κίνηση συμμετοχής σε αυτή την άσκηση και κατά την διάρκεια της κρίσης που η Άγκυρα επιδίωξε να δημιουργήσει, φανερώνει ξεκάθαρα πόσο σέβεται την νομιμότητα και το Δίκαιο,αλλά και πόσο μας υπολογίζουν ως "Συμμάχους" ειδικότερα όταν μας συγκρίνουν μετην Τουρκία.Γιατί μπορεί οι Αμερικανοί τον Ρ.Τ.Ερντογάν, να μην τον θέλουν αλλά η Τουρκία είναι για αυτούς πολύ σημαντικό μέγεθος, για να στραφούν εναντίον τους, και στην Άγκυρα το ξέρουν αυτό.

Στο μεταξύ μετά από 27 ώρες σχεδόν, ανενόχλητης διαδρομής μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, η τουρκική κορβέτα Βuyukada, μας έκανε τη "χάρη" να περάσει από την Ρόδο και να να επιστρέψει στο Ακσάζ.

Η διαδρομή της περιλάμβανε συνεχείς παραβιάσεις των χωρικών υδάτων βόρεια του Καφηρέα, ανατολικά της Κέας, βόρεια της Σαντορίνης,βορειοδυτικά της Αναφης,νότια της Αστυπάλαιας, και δυτικά της Σύμης. Αυτά ειναι τα σημεία που παραβίασε τα εθνικά χωρικά υδατα η τουρκική κορβέτα κατά την διάρκεια των 27 ωρών.

Η Τουρκία μετέτρεψε σε "κόσκινο" τα χωρικά ύδατα και οδήγησε σε κλιμάκωση την κρίση που δημιούργησε όταν προ ημερών εισέβαλε στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι ΈΔ βρίσκονται σε συναγερμό, ενώ αύριο οι Τούρκοι σαν να μην συμβάινει τίποτα προχωρούν σε μεγάλη αεροναυτική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, με την συμμετοχή και την κάλυψη του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση θα συμμετάσχει-σωστά καταλάβατε- και η Βuyukada

Τι αναφέρει το υπουργείο Αμυνας για την διέλευση της κορβέτας.

ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΡΒΕΤΑΣ

Ανακοινώνεται ότι, η τουρκική κορβέτα "Βuyukada", εξήλθε των εθνικών χωρικών υδάτων την 05:30, Βόρεια Βορειοανατολικά ν.Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσής της κινήθηκε εντός ΕΧΥ επτά (7) φορές.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ