Ροη ειδησεων

Ποιο ασφαλιστικό θέμα των στρατιωτικών λύθηκε - Τι είπε η Γεννηματά

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014   9:41:00 μ.μ.

Λύση θετική στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με το ασφαλιστικό τους οι καταταγέντες την πενταετία 1990-95 ανακοίνωσε μέσω της συνέντευξής της στο Onalert.gr η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά.

Η ΑΝΥΕΘΑ απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών του Onalert.gr για τα “πλασματικά” των 5 ετών αλλά και για την εξομάλυνση του ασφαλιστικού για τα έτη από το 1990 -95 απάντησε ότι:

“Έχω την διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών ότι αυτά τα θέματα έχουν ενταχθεί σε νομοσχέδιό του, το οποίο έχει περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις επόμενες ημέρες θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή. Δεν μπορούσαμε να τα περάσουμε σε νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ γιατί αφορούν ασφαλιστικά ζητήματα “.

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι υπήρξαν μεγάλες προσπάθειες για να γίνει κατανοητό στο υπουργείο Οικονομικών ,ότι δεν υπήρχε οικονομική επιβάρυνση.

Για το εφάπαξ ΕΜΘ που αποστρατεύθηκαν το 2010 υποστήριξε ότι το Γενικό Λογστήριο του Κράτους δεν δέχτηκε παρά τις πιέσεις να αποδεσμεύσει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν η οικονομική επιβάρυνση.

Για την συνυπηρέτηση είπε ότι τα Γενικά Επιτελεία προσπαθούν να αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα με κατανόηση αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια οριστική λύση.

Δείτε την συνέντευξη


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ