Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Κρεμλίνο: Καμία συνάντηση Πούτιν - Ομπάμα στο G20 της Αυστραλίας

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014   10:41:00 μ.μ.

Δεν έχει προγραμματιστεί διμερής συνάντηση του ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.
Ούτε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη στο Μπρίσμπεϊν την ερχόμενη εβδομάδα, ούτε στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC) στο Πεκίνο, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ουδεμία διμερής συνάντηση έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος», τόνισε ο Πεσκόφ.

Διευκρινίζοντας ότι δεν αποκλείει άτυπες επαφές μεταξύ των δύο ηγετών καθώς, όπως είπε «στις διεθνείς συνόδους, οι ηγέτες που μετέχουν σε αυτές, επικοινωνούν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο».

Η δήλωση Πεσκόφ έρχεται σε «απάντηση» σωρείας δημοσιευμάτων για επικείμενη συνάντηση Πούτιν – Ομπάμα στην Κίνα και την Αυστραλία, καθώς και δύο ηγέτες θα συμμετέχουν στη σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού στο Πεκίνο (7-12 Νοεμβρίου)  και της G20 στο Μπρισμπέιν (15 - 16 Νοεμβρίου).

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ πως οι δύο άνδρες αναμένεται να έχουν μια άτυπη συζήτηση στο περιθώριο των συνόδων.

briefingnews.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ