Ροη ειδησεων

H Foxconn κατασκευάζει νέο εργοστάσιο αξίας 2.6 δισ. δολαρίων αποκλειστικά για την Apple

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014   7:56:00 μ.μ.


Σύμφωνα με τα τελευταία νέα η Innolux, που ανήκει στην Foxconn, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο 6ης γενιάς αξίας 2.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα παρέχει οθόνες αποκλειστικά για την Apple. Οι 2 εταιρείες κατέληξαν σε αυτή την συμφωνία ύστερα από επείγουσα έκκληση της Apple προς την Foxconn με την συμφωνία να ανακοινώνεται την Πέμπτη.

Το νέο εργοστάσιο θα ξεκινήσει την αποκλειστική παραγωγή panel για την Apple μέχρι το τέλος του 2015. Η εγκατάσταση των μηχανημάτων θα αρχίσει τον επόμενο μήνα, αφού η Innolux έλαβε επείγουσα έκκληση από την Apple για αποκλειστική παραγωγή. Η Foxconn Technology Group αναμένεται να ξοδέψει τα επόμενα 2 χρόνια 2.6 δισεκατομμύρια δολάρια για το εργοστάσιο, στο οποίο θα δουλεύουν 2300 εργάτες.

Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, όπως την τεχνολογία των οθονών που θα κατασκευάζουν ή για ποιες συσκευές προορίζονται. Αλλά τα τελευταία χρόνια από ότι η φαίνεται η Innolux εκτόπισε σταδιακά την Samsung από προμηθευτή οθονών.

Η Innolux είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστή LCD οθονών στην Taiwan και η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογία LCD για τα περισσότερα προϊόντα της, όπως τα iPhone, iPad, MacBooks και iMac.

techblog.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ