Το γκομάσιο στην Βιετναμέζικη κουζίνα, βάσει της Ταοϊστικής φιλοσοφίας των 5 στοιχείων, ανήκει στην ομάδα του μετάλλου.
Λέγεται οτι έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το χρησιμοποιούν σαν καρύκευμα και όχι μόνο.
Είναι πολύ νόστιμο και εύκολο για να το φτιάξει κάποιος .
Δεν θα το πιστεύετε πόσο νοστιμίζει τα φαγητά και ιδιαίτερα τα άσπρα ρύζια, ενώ συγχρόνως λειτουργεί μακροβιοτικά βοηθώντας στην τόνωση και αύξηση της ενέργειας.
Υλικά
100 gr χονδρό θαλασσινό αλάτι
500 gr άψητο σουσάμι
Παρασκευή
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το αλάτι με το σουσάμι και το ψήνουμε μέχρι να ψηθεί.
Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί και να ψηθεί ελαφρά και ομοιόμορφα.
Όταν ετοιμαστεί συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε για να μην καεί στο καυτό τηγάνι.
Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κατόπιν το περνάμε από το μίξερ μέχρι να γίνει χονδροκομμένη σκόνη ή όσο λεπτό μας αρέσει.
Το χρησιμοποιούμε πασπαλίζοντάς το πάνω σε σερβιρισμένο φαγητό, όπου δίνει υπέροχη γεύση καβουρδισμένου σουσαμιού.
Α.Χ.
Δείτε ακόμη: Φέτα τυλιχτή με μέλι και σουσάμι!
Φτιάξτε Φυστικοβούτυρο (και άλλα βούτυρα ξηρών καρπών) Μόνοι Σας!
Στην ενότητά μας «φτιάχνω μόνος – τρόφιμα», θα βρείτε αρκετές παραδοσιακές συνταγές, αλλά και πρωτότυπες ιδέες!!
Το είδα: greenchef.gr