Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Αρχίζει η αποφασιστική μάχη για το Ντονμπάς

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014   9:01:00 π.μ.


Αρχίζει η αποφασιστική μάχη για το Ντονμπάς
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν διεξήγαγε την έκτακτη σύσκεψη με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, "έγινε λεπτομερής συζήτηση της κατάστασης στην Ουκρανία η οποία χειροτερεύει ραγδαία, αφού ο Πρόεδρος Ποροσσένκο έδωσε εντολή να λήξει το καθεστώς της παύσης της πυράς".
Όπως επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες, η εκεχειρία που στην ουσία δεν ήταν τίποτε παρά η ανασυγκρότηση των δυνάμεων των εξολοθρευτών του Κιέβου και η προετοιμασία στην καινούργια επίθεση, ολοκληρώθηκε και άρχισε η νέα διευρυμένη επίθεση των εξολοθρευτών στο Ντονμπάς.
Την παρούσα στιγμή ο συνολικός αριθμός των ουκρανικών δυνάμεων έφτασε στα 45 000 άτομα με πάνω από 400 οπλικά συστήματα και όλμους και σχεδόν 150 τανκς.
Ο πιο κοντινός και πρωταρχικός στόχος της επίθεσης παραμένει η θέση υπό έλεγχο όλων των κρατικών συνόρων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Και τις προσεχείς ώρες εδώ θα ξεκινήσουν οι ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις. Μπορούμε να αναμένουμε την διευρυμένη χρήση των σωμάτων τανκς με τη βοήθεια των οποίων το αρχηγείο των εξολοθρευτών θα προσπαθήσει αμέσως να καταλάβει τα βασικά σημεία διέλευσης στα σύνορα και να αποκλείσει το Ντονμπάς από τη Ρωσία.
Ταυτόχρονα οι ουκρανικές αρχές θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την υπεροχή στα πυροβολικά συστήματα και να επιφέρει τη μέγιστη ζημιά στα σημεία αντίστασης της λαϊκής επιστράτευσης του Ντονμπάς στο Σλαβιάνσκ και στο Κραματόρσκ, καθώς και σε μέγιστο βαθμό να εμποδίσει την μεταφορά των εφεδρικών δυνάμεων μεταξύ των πόλεων και τον εφοδιασμό σε όπλα και βλήματα.
Ταυτόχρονα ο Ποροσσένκο και η ομάδα του αντιλαμβάνονται άριστα τι έχουν βάλει στο τραπέζι και για το λόγο αυτό επιβάλουν στο στρατιωτικό αρχηγείο τη μέγιστη σκληρότητα και βιαιότητα.
Στην ουσία για το Κίεβο είναι η τελευταία ευκαιρία να προσπαθήσει να αλλάξει την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων και να πετύχει τη πολεμική νίκη. Εάν η επίθεση αποτύχει, θα γίνει απόλυτα σαφές ότι η βίαιη επίλυση της σύγκρουσης είναι αδύνατη και το γεγονός αυτό θα επιφέρει στο Ποροσσένκο τις πιο καταστροφικές συνέπειες.
Το βασικό χαρτί του Κιέβου είναι η υπεροχή σε πυροβολικά συστήματα και βαρέα πυροβολικά, είναι φανερό όμως ότι η ομάδα εξολοθρευτών έχει μεγάλη έλλειψη σε έμπειρο και καλά εκπαιδευμένο πεζικό χωρίς το οποίο υφίσταται αδύνατο να καθαριστούν και να τεθούν υπό έλεγχο τόσο μεγάλες εκτάσεις. Εκτός από αυτό, οι κινήσεις του στρατού περιορίζονται λόγω έλλειψης της στήριξης της αεροπορίας. Ταυτόχρονα το Κίεβο έχει προφανή έλλειψη πληροφοριών για τον εχθρό και αυτό το γεγονός εκνευρίζει σε μεγάλο βαθμό το αρχηγείο των στρατευμάτων και αναγκάζει να ενεργεί πολύ προσεκτικά.
Στην ουσία σήμερα αρχίζει η κύρια μάχη για το Ντονμπάς…


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ