Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν: Ο Πρόεδρος είναι ένας απόλυτα διαμορφωμένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014   8:02:00 μ.μ.


Εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν: Ο Πρόεδρος είναι ένας απόλυτα διαμορφωμένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν είναι ένας απόλυτα διαμορφωμένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος, γι’ αυτό είναι μάλλον αδύνατο να λέμε ότι αλλάζει. Αυτή τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής του κράτους στη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Komsomolskaia pravda ".



"Γίνεται πιο περίπλοκος ως ηγέτης, επειδή κατέχει τόσο καλά την κατάσταση από την άποψη των εξειδικευμένων γνώσεων, από την άποψη γνώσης όλων των λεπτομερειών, γεγονότων κτλ.... που είναι δύσκολο για έναν υφιστάμενο να έχει να κάνει μ’ αυτόν, εάν δεν είσαι εσύ ο ίδιος έτοιμος να συζητάς κάποιες υποθέσεις σε συν-πλην υψηλό εξειδικευμένο επίπεδο ", δήλωσε ο Πεσκόφ.



Επίσης παραδέχτηκε ότι έχει κοκκινίσει μπροστά στον Πούτιν. "Ξέρετε, κατηγορώ τον εαυτό μου ότι έκανα κοπάνες στη Σχολή, λόγου χάριν, την κοπανούσα από κάποιες διαλέξεις στην ιστορία … Και ο Πούτιν πολύ παθιασμένα ασχολείται με την ιστορία, και όταν αρχίζει να συλλογίζεται για κάποια ιστορικά περιστατικά, μερικές φορές με κάνει να κοκκινίζω ", παραπονέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου.



Για τους λευκούς γερανούς, διάσωση των τίγρεων και φωτογραφίες



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας από μόνος του σχεδιάζει τα δικά του δημόσια προγράμματα και επιλέγει πώς να κάνει διακοπές, είπε ο Πεσκόφ.



Τον Πεσκόφ ρώτησαν, πώς σχεδιάζονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις του Προέδρου που πολλές φορές προκαλούν δυνατό κοινωνικό αντίλαλο και ροή σχολίων στο Διαδίκτυο: πτήση με τους γερανούς, διάσωση τίγρεων κτλ.



"Εάν νομίζετε πως κάθονται κάποιοι με τετράγωνο μυαλό και εφευρίσκουν, πώς ο Πρόεδρος θα πετάξει με το hang-glider στο φακό της κάμερας, κάνετε λάθος. Είναι όλα ανάποδα ", συμμερίστηκε ο Πεσκόφ.



"Ο Βλαδίμιρ Βλαδιμίροβιτς θα πετάξει και με το hang-glider;» ρώτησαν τον εκπρόσωπο Τύπου. "Αφού έχει πετάξει κάποτε με τους γερανούς …" απάντησε.



Ταυτόχρονα, κατά τα λόγια του Πεσκόφ, ο Πούτιν από μόνος του επιλέγει με τι θα ασχοληθεί: "Εφευρίσκει ο ίδιος ο Πούτιν. Μάλλον, δεν εφευρίσκει, αλλά, ας το πούμε έτσι, είναι αυτά τα πράγματα με τα οποία ασχολείται. Τι τραβάει η καρδιά του. Και στα πλαίσια της Γεωγραφικής Εταιρίας της Ρωσίας έχει πάμπολλα σχέδια ".



Σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου και τις φωτογραφίες του Προέδρου. "Εάν νομίζετε ότι επίτηδες με ημίγυμνο σώμα ποζάρει μπροστά στις κάμερες, δεν είναι έτσι. Απλά τον Πούτιν συχνά συνοδεύουν ο προσωπικός του φωτογράφος και προσωπικός εικονολήπτης. Ο Πρόεδρος ζει τη ζωή του, είτε εργάζεται είτε ξεκουράζεται. Μερικές φορές τον πείθουμε να δημοσιευτούν κάποιες φωτογραφίες και βίντεο. Υπάρχει πολύ περισσότερο υλικό απ’ ο, τι δημοσιεύτηκε ", είπε.



Επίσης ο Πεσκόφ μίλησε για το πώς ο επικεφαλής του κράτους μελετάει τον Τύπο: ο Πούτιν διαβάζει τις εφημερίδες, μελετάει τις ανασκοπήσεις που του ετοιμάζουν, καθώς και τις τηλεοπτικές. "Εκτός από αυτό, κατά τη διάρκεια της ημέρας ετοιμάζονται και ανασκοπήσεις ηλεκτρονικών ΜΜΕ, εκδόσεις έντυπων ΜΜΕ στο Διαδίκτυο. Με άλλα λόγια ο Πρόεδρος έχει πλήρη όγκο πληροφόρησης ", συμπέρανε ο εκπρόσωπος Τύπου.



Το να λέει κανείς ψέματα είναι "απολύτως ανεπίτρεπτο "



Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι στη δουλειά του ποτέ δεν αναγκάστηκε να πει ψέματα. "Είναι απολύτως ανεπίτρεπτο ", υπογράμμισε.



Ο Πεσκόφ είπε ότι γεννήθηκε από οικογένεια διπλωμάτη, έγινε και ο ίδιος διπλωμάτης, είχε έναν πολύ καλό δάσκαλο. "Όταν έφτασα νεαρός υπάλληλος στην Πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης στην Άγκυρα, ήταν εκεί πρέσβης ο Αλμπέρτ Σεργκέεβιτς Τσερνισσόφ. Μου είπε: βασική αρχή είναι ότι κανένας τη Γη δεν μπορεί να αναγκάσει τον διπλωμάτη να λέει ψέματα. Αλλά και κανένας στη Γη επίσης δεν μπορεί να αναγκάσει τον διπλωμάτη να πει την απόλυτη αλήθεια ", είπε ενθυμούμενος τις αναμνήσεις του ο Πεσκόφ.



Διευκρίνισε ότι "λέγεται ό, τι χρειάζεται, λέγεται ο, τι ρωτάνε ". Και η αρχή αυτή λειτουργεί όχι επειδή εκείνος είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής του κράτους. "δεν έχει σημασία, είμαι εκπρόσωπος Τύπου ή όχι. Έτσι με μεγάλωσαν ", συμπέρανε ο Πεσκόφ.



Για την οικογένεια του Προέδρου



Ο Βλαδίμιρ Πούτιν είναι θαυμάσιος πατέρας, έχει υπέροχες κόρες και όλα είναι καλά, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής του κράτους.



Ψηφίσαμε τον Πρόεδρο στις εκλογές, ας κοιτάμε τι Πρόεδρος είναι. Και τι άνδρας είναι, έχει γυναίκα ή δεν έχει, να μην ασχολούμαστε». Επίσης, κατά τη δήλωση του Πεσκόφ, ο Πρόεδρο με ζηλευτή τακτικότητα ακολουθεί το δικό του "ρυθμό ενός αθλητικού εργασιομανούς ". "Παρόλο που η εργάσιμη του μέρα τελειώνει μετά τα μεσάνυχτα, κολυμπάει στην πισίνα, γυμνάζεται στο γυμναστήριο ", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.



Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Πεσκόφ, πώς είναι τα κατοικίδια ζώα του επικεφαλής του κράτους. Μιλώντας για τη σκύλα Κόνι, αστειεύτηκε: "Ξέρετε, είναι μια κοπέλα ηλικιωμένη και, ας το πούμε έτσι, όλη η δημοσιογραφική βαβούρα την εκνευρίζει ".



"Υπάρχουν και τα υπόλοιπα ζώα. Το σκυλί Μπάφικ, ένα βουλγάρικο μικρό "αλογάκι". Και η Ιούμε, γιαπωνέζικη σκύλα ", είπε ο Πεσκόφ. Το πόνυ Βάδικ επίσης είναι μια χαρά . "Το μόνο που δεν ξέρω, πού βρίσκεται γεωγραφικά ", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ