Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Αρχαία Ελληνική συνταγή: Κυδώνια ψητά (με ή χωρίς γιαούρτι)!

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014   2:16:00 μ.μ.


Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αφροδισιακό γλυκό από την Αρχαία Ελλάδα, που έχει την πρωτοτυπία της ιδανικής εξισορρόπησης των γεύσεων!

Κυδώνια ψητάμε ή χωρίς γιαούρτι Αρχαία Ελληνική συνταγή: Κυδώνια ψητά (με ή χωρίς γιαούρτι)!


Κυδώνια ψητά (με ή χωρίς γιαούρτι)


Υλικά 


2 μεγάλα κυδώνια 
1 κουταλιά μέλι 
1 κουταλιά ξανθές σταφίδες 
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί 
Λίγη κανέλα 

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό τους. Ανακατεύουμε το μέλι, με την κανέλα, τις σταφίδες και το κόκκινο κρασί και τα ρίχνουμε στην κοιλότητα των κυδωνιών. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα. Τα βάζουμε με λίγο νερό σε αντικολλητικό σκεύος και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε στο φούρνο επί 1 ώρα περίπου, στους 200ο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με ή χωρίς γιαούρτι.

Λαχταριστό «ακούγεται» και πράγματι είναι πολύ ταιριαστές οι γεύσεις του!! 


Καλή επιτυχία!!!


Δείτε ακόμη: Συνταγή Γαλατόπιτας – Άμης, κατευθείαν από αρχαία Ελλάδα!! 


Αρχαιοελληνική Σαλάτα με Πλιγούρι, Φέτα και Ρόδι! 


Ο Κυκεώνας των αρχαίων Ελλήνων – Συνταγή!


Αρχαιοελληνικό τραπέζι. ΤΙ ΕΤΡΩΓΑΝ πρωί -μεσημέρι- βράδυ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ…!


Στην ενότητά μας «φτιάχνω μόνος – τρόφιμα«, θα βρείτε αρκετές ακόμη παραδοσιακές συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!


Το είδα: www.facebook.com





ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ