Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το συγκλονιστικό έκτακτο δελτίο του MEGA για την τουρκική απόβαση στα Ιμια (video)

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014   1:46:00 π.μ.

Το συγκλονιστικό δελτίο ειδήσεων, ως προς το περιεχόμενό του, του MEGA τη νύχτα της τουρκικής απόβασης στα Ίμια και τπου χαμού του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της φρεγάτας "Ναυαρίνο" στις 31/01/1996

Λέει πολλά για εκείνη τη νύχτα για πράγματα που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε...

Η κρίση έχει κορυφωθεί.

Στη 01.00΄ μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).  Συμμετέχουν, εκτός των τακτικών μελών, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάσος Μαντέλης (φαντασθείτε ο καρα-διεφθαρμένος για ποιο θέμα αποφάσιζε...) και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Ν. Θέμελης και Δ. Καραϊτίδης.

Μεσολαβούν δύο τηλεφωνικές συνδιαλέξεις Πάγκαλου - Χόλμπρουκ, και στις 02.00΄ π.μ. ενημερώνεται το ΚΥΣΕΑ για την κατάληψη της αφρούρητης βραχονησίδας στα Ίμια από Τούρκους κομάντος.

Στη σύσκεψη φθάνει με καθυστέρηση μισής περίπου ώρας ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, λόγω συμμετοχής του σε... τηλεοπτική εκπομπή! Ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) δεν καλείται να συμμετάσχει, παρότι βρίσκεται έξω από την αίθουσα της σύσκεψης...

Στην εν λόγω σύσκεψη, όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ ζητάει την αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής, λαμβάνει την απάντηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις.

Επίσης, όταν μετά από ερώτηση ο ναύαρχος Λυμπέρης απαντάει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη απόφαση η απόσυρση της σημαίας, καθότι «εκεί ορκίζονται οι αξιωματικοί», λαμβάνει την... αποστομωτική απάντηση «είστε υπερβολικός και συναισθηματικός».

Δείτε το

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ