Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας: Η Ουκρανία μείωσε κατά 50% την ηλεκτροδότηση

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014   12:55:00 μ.μ.


Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας: Η Ουκρανία μείωσε κατά 50% την ηλεκτροδότηση
Η Ουκρανία μείωσε κατά 50% την ηλεκτροδότηση στην Κριμαία κατά 50%, δήλωσε ο Α’ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκαλίεφ μιλώντας στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Сriminform.

Σύμφωνα με όσα είπε, η Κριμαία συνδέεται με την Ουκρανία με τρείς γραμμές υψηλής τάσεις LEP-330. «Σήμερα απενεργοποιήθηκε περίπου 30% της Κριμαίας. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα περιθώριο της πτώσης. Εάν μας κλείσουν και το υπόλοιπο 50% της ηλεκτροδότησης, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη».
«Εάν το Κίεβο εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται έτσι, θα έχουμε τέτοιο καθεστώς περιορισμένης κατανάλωσης στη διάρκεια ενάμισι μήνα, ενώ στη συνέχεια τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται», δήλωσε ο κ. Τεμιργκαλίεφ.
«Η μείωση της προμήθειας αποτελεί μια απόπειρα του Κιέβου να εκβιάσει τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της Κριμαίας προκειμένου να παζαρέψει κάτι», είπε χαρακτηριστικά ο Α’ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας.
Στις 18 Μαρτίου ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νοβάκ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη σε περίπτωση ανάγκης να επιλύσει επιχειρησιακά το πρόβλημα της εξάρτησης της Κριμαίας από την ηλεκτροδότηση από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, το Υπουργείο του εξετάζει το ζήτημα της προμήθειας της Κριμαίας με αυτόνομες πηγές ενέργειας.
Προηγουμένως από διάφορα ΜΜΕ μεταδόθηκε ότι πρόκειται για χρήση κινητών γεννητριών με αεριοστρόβιλο, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την ηλεκτροδότηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ