Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πάνω από το αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας σήκωσαν τη ρωσική σημαία

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014   8:13:00 π.μ.


Πάνω από το αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας σήκωσαν τη ρωσική σημαία
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση στο αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη έσπασαν τον αποκλεισμό και εισέβαλαν στο έδαφος του στρατόπεδου, όπου σήκωσαν τη ρωσική σημαία και τη σημαία του Αγίου Ανδρέα, μεταδίδει ο ανταποκριτής του πρακτορείο ITAR-TASS από τον τόπο των γεγονότων.

Μετά στο έδαφος του αρχηγείου έφτασε ο αρχηγός του Στόλου της Μαύρης θάλασας της Ρωσίας Αλεξάνδρ Βικτό ο οποίος συνομίλησε με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας υποναύαρχο Σεργκέι Γκαϊδούκ.
Σύντομα ο υποναύαρχος Γκαϊδούκ και περίπου 50 αξιωματικοί με τα προσωπικά τους αντικείμενα άφησαν το έδαφος του αρχηγείου του στόλου. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί πέρασαν ανεμπόδιστα, στην πύλη τους περίμεναν οι συγγενείς τους. Δεν ασκήθηκε βία κατά των στρατιωτών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση.
Αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας στο αρχηγείο της Σεβαστούπολης εδώ και καιρό έχει περάσει στο μέρος της Κριμαίας, αδιάλλακτοι παρέμειναν μόνο μερικοί αξιωματικοί.
Μετά την ένταξη της χερσονήσου στη σύνθεση της Ρωσίας τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας στην Κριμαία πάλι πρέπει να περάσουν υπό την δικαιοδοσία της Ρωσίας. Οι αρχές της Σεβαστούπολης νωρίτερα υποσχέθηκαν ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες μετά το δημοψήφισμα μπορούν ανεμπόδιστα να φύγουν από την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, αφού λάβουν το χρηματικό επίδομα.
Την παραμονή, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία πρέπει να επιλέξουν, να παραμένουν στο μέλλον στο ρωσικό στρατό ή να φύγουν από τη χερσόνησο. Υπενθύμισε ότι ο Πούτιν στην ομιλία του ανέφερε ότι πάνω από 20 χιλ. του προσωπικού του ουκρανικού στρατού παραμένουν στην Κριμαία. Μερικοί από αυτούς ήδη πήγαν με το μέρος της Κριμαίας και τώρα θα είναι μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Εξάλλου, οι δυνάμεις της μόνιμης ετοιμότητας του Στόλου της Μαύρης θάλασσας μέχρι το 2016 θα ενισχυθούν με έξι μη-πυρηνικά υποβρύχια σχεδίου 636. Αναμένεται ότι ο ανακαινισμένος Στόλος της Μαύρης θάλασσας θα μπορέσει να εξασφαλίζει τη σταθερότητα και εθνική ασφάλεια στη Μαύρη θάλασσα και στη Μεσόγειο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ