Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι περιοχές της Ρωσίας ετοιμάζονται να βοηθήσουν την Κριμαία

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014   12:03:00 μ.μ.


Οι περιοχές της Ρωσίας ετοιμάζονται να βοηθήσουν την Κριμαία
Οι περιοχές της Ρωσίας ζεστά απάντησαν στην πρόσκληση του Συμβουλίου Ομοσπονδίας να παρέχουν βοήθεια στους κατοίκους της Κριμαίας.

Όμως, οι γερουσιαστές, καθώς συζητούσαν την παράκληση του Πούτιν να επιτραπεί η εισαγωγή του στρατού στην Κριμαία, κάλεσαν τις περιοχές να δαπανήσουν από 0,1% από τον προϋπολογισμό τους για την βοήθεια στο λαό της Ουκρανίας. Οι κυβερνήτες προς το παρόν προτιμούν να αποφύγουν κάτι πιο συγκεκριμένο και ελπίζουν στην συγκέντρωση βοήθειας από τον πληθυσμό.
Η περιφέρεια της πόλης Νοβοσιμπίρσκ θα παρέχει πλήρη και πολύπλευρη, καθώς και οικονομική βοήθεια στους Ρώσους πολίτες στην Κριμαία και σε όλη την Ουκρανία, δήλωσε στο πρακτορείο ITAR-TASS ο επικεφαλής της περιοχής Βασίλι Γιούρτσενκο. "Βεβαίως, η περιφέρεια της Νοβοσιμπίρσκ είναι έτοιμη και θα παρέχει πολύπλευρη, καθώς και οικονομική στήριξη ", είπε, αφού επισήμανε ότι στην Ουκρανία διαμένουν πολλοί Ρώσοι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους αρκετοί είναι οι στρατιωτικοί του Στόλου της Μαύρης θάλασσας στην Κριμαία και οι οικογένειές τους. "Αναμφισβήτητα, οι πολίτες μας δεν θα μείνουν σε κίνδυνο ", αναφέρει τα λόγια του κυβερνήτη το πρακτορείο INTERFAX. Σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνήτη, μπορούν να ελπίζουν στην παροχή βοήθειας όλοι οι Ρώσοι στην Ουκρανία "που πάσχουν από τις εθνικιστικές τάσεις ".
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της πόλης Άστραχαν Αλεξάνδρ Ζίλκιν δήλωσε για την ετοιμότητά του να παρέχει διαμονή και απασχόληση στο έδαφος της περοχής της Ρωσίας για τους στρατιώτες του "Berkut" και για άλλους απλούς πολίτες της Ουκρανίας που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση. Η πρόταση του επικεφαλής της Άστραχαν σήμερα βρήκε στήριξη και από την περιφερειακή Βουλή. Εκτός από αυτό, οι επιχειρηματίες της Άστραχαν εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να παρέχουν οικονομική στήριξη στους αδελφούς τους από την Ουκρανία.
Η περιφέρεια της πόλης Ριαζάν είναι έτοιμη να παρέχει τις θέσεις εργασίας στους Ουκρανούς που λόγω των αναταραχών θα θελήσουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ολέγκ Κοβαλιόφ. "Είμαστε έτοιμοι να παρέχουνε τις θέσεις εργασίας εκεί, όπου δεν φτάνουν οι δικοί μας επαγγελματίες. Παραδείγματος χάριν, στον τομέα της γεωργικής οικονομίας υπάρχει έλλειψη των ζωοτεχνικών, κτηνοτρόφων, μηχανικών, μηχανολόγων. Μπορούμε να προτείνουμε σε ανθρώπους δουλειά, μισθό, κάποια προσωρινή κατοικία. Στον βιομηχανικό τομέα χρειαζόμαστε τους μηχανολόγους, εργάτες στην ηλεκτροκόλληση, ειδικοί του κατασκευαστικού τομέα ", είπε ο επικεφαλής της περιοχής.
Η περιφέρεια της πόλης Ροστόφ θα παρέχει στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας σε περίπτωση ανάγκης την ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιφέρειας της πόλης Ροστόφ Βασίλι Γκόλουμπεφ στη Ροστόφ-να-Ντονού. Σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνήτη, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την αποστολή από την πόλη Ροστόφ οι κάτοικοι της Κριμαίας δήλωσαν για τους φόβους τους, "ότι στο προσεχές διάστημα μπορούν να προκύψουν διακοπές στην πληρωμή μισθών, επιδομάτων και στην παροχή εμπορευμάτων πρώτης ανάγκης ". Εκτός από αυτό, Εκτός τούτου, σύμφωνα με τα στοιχεία του, οι Καζάκοι του Ντον είναι έτοιμοι να παρέχουν οποιαδήποτε πρακτική βοήθεια στην εξασφάλιση της τάξεως στην Κριμαία και στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ