Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Δυσκολεύεται" ο Ομπάμα με τον Πούτιν

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014   10:27:00 μ.μ.


Με τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο προσπαθεί να βγει μπροστά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε δηλώσεις του που έκανε αργά την Δευτέρα το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία βρίσκεται στην λάθος πλευρά της ιστορίας.
briefingnewsgr
Όλο το ρεπορτάζ και οι διεθνείς αναλύσεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι δύσκολα τα βρήκε ο αμερικανός πρόεδρος με τον Ρώσο ηγέτη . 
Την ίδια ώρα η  Ουάσιγκτον σκληραίνει την στάση της έναντι της Μόσχας.  Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν,  ζητά από τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ , να υπάρξει απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία και τα  αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη πρόκληση» που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
Οι New York Times μάλλον έχουν πιάσει το νόημα των γεγονότων για αυτό και σχολιάζουν: «ο πρόεδρος Ομπάμα καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά διεθνή κρίση. Το ερώτημα τώρα είναι  κατά πόσο είναι αρκετά σκληρός ώστε να αντιμετωπίσει τον πρώην αξιωματικό της ΚGΒ στο Κρεμλίνο»
«Είναι το πιο σημαντικό, το πιο δύσκολο τεστ στην εξωτερική πολιτική της προεδρίας Ομπάμα», δήλωσε ο διπλωμάτης  και υφυπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Μπους, Νίκολας Μπερνς, προσθέτοντας ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον πρόεδρο διότι είναι ο αρχηγός του ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη που μπορεί να τον πλησιάσει σε ισχύ. Θα πρέπει να καθοδηγήσει»
Στην ανάλυση γίνεται αναφορά σε σχόλιο της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σε τηλεφωνική της συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα την Κυριακή, και έχοντας μιλήσει προηγουμένως με τον πρόεδρο Πούτιν, είπε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν ήταν σίγουρη πως ο Ρώσος ηγέτης είναι σε επαφή με την πραγματικότητα. «Βρίσκεται σε άλλο κόσμο», φέρεται να σχολίασε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα-ανάλυση της αμερικανικής εφημερίδας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ