Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στη Ρωσία καταγράφθηκαν σχεδόν 170 χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014   5:52:00 μ.μ.


Στη Ρωσία καταγράφθηκαν σχεδόν 170 χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία
Ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων που νομίμως καταγράφθηκαν στη Ρωσία, υπερβαίνει τον αριθμό των 167 χιλιάδων ατόμων, ανέφερε ο αρμόδιος σε θέματα παιδικών δικαιωμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πάβελ Αστάχοφ.

Νωρίτερα έχει αναφέρει ότι στη Ρωσία έφτασαν σχεδόν 158 χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες τους οποίους δέχονται σε 52 περιοχές.
"Τους πρόσφυγες, τους αναγκαστικούς μετανάστες και όλους που φεύγουν από τον πόλεμο και την εξολόθρευση από την Ουκρανία σήμερα δέχονται σε 54 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων αυτών που καταγράφθηκαν σε όργανα κρατικής εξουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι 167 636. Από αυτούς διαμένουν σε προσωρινά σημεία διαμονής, ιδρύματα, παραθεριστικά θέρετρα και παιδικές κατασκηνώσεις 54 888 άτομα", ανέφερε ο Αστάχοφ.
Όπως είπε, στην ουσία οι Ουκρανοί μετανάστες είναι πολύ περισσότεροι. "Κανένας δεν έχει απολύτως πλήρη στατιστική, επειδή οι περισσότεροι λόγω της απλουστευμένης διαδικασίας διέλευσης των συνόρων και της διαμονής στο έδαφος της Ρωσίας δεν καταγράφονται καθόλου και τις περισσότερες φορές μένουν στους συγγενείς τους ", εξήγησε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ