Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Η Ρωσία δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την αυτονομία της Ουκρανίας"

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014   12:48:00 μ.μ.


Το θέμα της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας πρέπει να λύνεται μέσα στη χώρα, αλλά χωρίς την επιβολή εκ μέρους του Κιέβου. Τη δήλωση αυτή έκανε ο κρατικός Γραμματέας, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού "Ρωσία-1".

"Είμαι πεπεισμένος ότι κι αυτό το θέμα είναι επιλύσιμο ", είπε, απαντώντας στην ερώτηση, αν η Ρωσία στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. «Βεβαίως, πρέπει να επιλύεται μέσα στην ίδια την Ουκρανία, χρειάζεται όμως η ηγεσία της Ουκρανίας να υπολογίζει και τα συμφέροντα των περιοχών ".
Η Ρωσία δεν θέτει υπό αμφισβήτηση της αυτονομία της Ουκρανίας. "Είμαστε υπέρ του να είναι η χώρα αυτή (Ουκρανία) ένα ακμάζον κράτος ", επισήμανε ο Υφυπουργός.
"Όλα αυτά που γίνονται τώρα, θυμίζουν την δικτατούρα και βλέπουμε όσο αρνητικά το αποδέχονται στην Κριμαία ", πρόσθεσε ο Καράσιν. Ο Υφυποργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι η Ρωσία δε θέλει πόλεμο.
"Κανένας στη Ρωσία δεν θέλει να πολεμήσει στην Ουκρανία. Τασσόμαστε κατά της συζήτησης με την Ουκρανία με χρήση αυτής της ορολογίας ", είπε.
Για την ανάκληση των πρέσβεων από μια σειρά των κρατών ο Καράσιν είπε ότι "δεν υπάρχει τίποτε παράξενο ".
"Η ανάκληση των πρέσβεων είναι μια κοινώς αποδεκτή διπλωματική πρακτική, εάν οι άνθρωποι θέλουν να δείξουν ότι ανησυχούν, θέλουν να αναλύσου την κατάσταση σε βάθος ", εξήγησε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ