Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

ΥΠΕΞ: Οι συνεργάτες στην ΕΕ δεν άφησαν τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να πάει στη Μόσχα

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014   11:14:00 π.μ.


ΥΠΕΞ: Οι συνεργάτες στην ΕΕ δεν άφησαν τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να πάει στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ ζήτησε να πάει στη Ρωσία με επείγουσα επίσκεψη, όμως οι συνεργάτες του τον εμπόδισαν. Η δήλωση αυτή αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, στόχος της επίσκεψης στη Ρωσική Ομοσπονδία του βαν Ρόμπεϊ που αναβλήθηκε, είναι «εν όψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε υψηλό επίπεδο που καθορίστηκε στο τέλος της εβδομάδας αυτής, να ακουστεί η θέση της ρωσικής πλευράς σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και γύρω από αυτή, καθώς και η άποψη για την πορεία εξόδου από την κατάσταση που όλο και δυσχεραίνει».
«Στη Μόσχα άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα αυτό και πρότειναν στον ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τον υποδεχτούν στις 19 Μαρτίου. Είναι πράγματι αξιέπαινο ότι ο βαν Ρόμπεϊ θέλησε να μάθει την αλήθεια για το τι γίνεται στην Ουκρανία», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
Όμως, όπως υπογράμμισαν στο Υπουργείο, στις Βρυξέλλες δε θέλουν να ξέρουν την αλήθεια για τα γεγονότα στην Ουκρανία. «Δεν άφησαν τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να πάει στη Μόσχα. Και μάλιστα δεν τον άφησαν οι δικοί του. Δήθεν δεν χρειάζεται να μάθει την αλήθεια, μια και αποφασίστηκαν τα πάντα».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ