Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Υψηλό βαθμό προετοιμασίας των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα δυτικά ρωσικά σύνορα από το ΝΑΤΟ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014   11:09:00 π.μ.


Υψηλό βαθμό προετοιμασίας των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα δυτικά ρωσικά σύνορα από το ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ δίνει πολύ υψηλή εκτίμηση στην προετοιμασία των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα δυτικά ρωσικά σύνορα, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Με αναφορά στη δήλωση του Στρατάρχη των Ηνωμένων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανό στρατηγό Φιλίππ Μπριντλάβ. Μιλώντας στο συνέδριο εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες το οποίο κάθε χρόνο διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Βέλγιου από το γερμανικό Ίδρυμα του Μάρσαλ, ο στρατηγός, ειδικότερα, είπε το εξής:
"Οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται σχετικά κοντά στα ουκρανικά σύνορα, διακρίνονται με τον μεγαλό αριθμό τους και πάρα πολύ καλή προετοιμασία ".
Ο στρατηγός επίσης ανέφερε ότι σε περίπτωση που η ρωσική ηγεσία θα λάβει τέτοιου είδους απόφαση, οι δυνάμεις αυτές "είναι αρκετές να πραγματοποιήσουν μια ανεμπόδιστη πορεία μέχρι το Πριντεστρόβιε ", και το γεγονός αυτό "προκαλεί πολύ υψηλή ανησυχία του ΝΑΤΟ ".
Αφού έβγαε συμπέρασμα για την κατάσταση γύρω από την Κριμαία και την Ουκρανία από την άποψη του Βορείου Ατλαντικού Συμφώνου, ο Μπρίδλαβ εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία "λειτουργεί μάλλον ως εχθρός και όχι ως συνεργάτης του ΝΑΤΟ».
Μετά την ένταξη της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσίας στη Δύση απότομα αυξήθηκε ο αριθμός των δηλώσεων που κάνουν οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί για τη δυνατότητα των περαιτέρω πράξεων της Ρωσίας στην Ανατολή της Ουκρανίας. Όπως εξηγούν πολλαπλοί αναλυτές στα παρασκήνια της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες όμως, κανένας στη Δύση δεν περιμένει τη ρωσική εισβολή στο έδαφος της ίδιας της Ουκρανίας.
"Πρόκειται για την προετοιμασία της κοινής γνώμης. Η Δύση πρέπει να επιδείξει ότι η αποφασιστική του αντίδραση επέτρεψε να προστατέψει την Ουκρανία από την εξέλιξη της σύγκρουσης στο έδαφος της Ουκρανίας έξω από τα σύνορα της Κριμαίας. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει να τηρηθεί η εικόνα κα να αποφευχθούν οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που δεν είναι καθόλου δημοφιλείς στη Δύση και πολύ επιβλαβείς για τη Ευρώπη.
Με παρόμοιο τρόπο λειτούργησαν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας τον Αύγουστο του 2008, όταν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Νότια Οσετία μετά την ενεργή φάση των πολεμικών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι η διπλωματία της Δύσης επέτρεψε να διασώσουν την Τιφλίδα από τη ρωσική εισβολή, η οποία, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ήταν στόχος της επίθεσης ", επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι ειδικοί.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ