Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μ.Ομπάμα: «Παράνομη η εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία»

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014   11:01:00 π.μ.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχε για την κρίση στην Ουκρανία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανέφερε ότι είναι εντελώς παράνομη η εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία, δήλωσε αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το βασικό στοιχείο που «υπογράμμισε» ο Ομπάμα «σε όλες τις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις είναι ο εντελώς παράνομος χαρακτήρας της επέμβασης της Ρωσίας» στην περιοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός σε δημοσιογράφους.

Δηλαδή όταν οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τις εισβολές τους σε τόσα κράτη ανά τον κόσμο δεν ήταν υπό καθεστώς παρανομίας; Εξάλου, η Ρωσία έχει και στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή που απορρέουν από τις υπογραφές συνθηκών και χιλιάδες ρωσοφώνους που πρέπει και οφείλει να προστατεύσει...Περισσότερο φαίνεται ο Μ.Ομπάμα να "κλαψουρίζει" γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο στη παρούσα φάση...

Ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο Ομπάμα σχεδιάζει να υπογραμμίσει τη θέση αυτή σε συνομιλίες που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και με τον πρόεδρο της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι.

Γίνεται κατανοητό ότι αφού χρησιμοποίησαν τους ναζιστές και τους πράκτορες τους προκειμένου να «επαναστατήσουν» κατά του Β.Γιανουκόβιτς πλήττοντας ευθέως τα ρωσικά συμφέροντα τώρα που ήρθε η κρίσιμη στιγμή, απλά ανακάλυψαν ότι δεν έχουν το περιθώριο να τους υποστηρίξουν στρατιωτικά.

Γι αυτό και ο Μ.Ομπάμα περισσότερο διαμαρτύρεται από την τροπή που πήραν τα πράγματα και προσπαθεί να πείσει για τον "παράνομο χαρακτήρα της επέμβασης της Ρωσίας"...Διαφορετικά δεν θα έμενε στα λόγια...

defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ