Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

H Ουκρανία σκοπεύει να εισάγει το καθεστώς της βίζας για τη Ρωσία

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014   1:48:00 μ.μ.


H Ουκρανία σκοπεύει να εισάγει το καθεστώς της βίζας για τη Ρωσία
Το Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας αποφάσισε να εισάγει το καθεστώς της βίζας με τη Ρωσία.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκτελών καθήκοντα του Γραμματέα του Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Ανδρέι Παρούμπι. Πριν την εισαγωγή του καθεστώτος της βίζας οι Ρώσοι θα μπορέσουν να διασχίζουν τα σύνορα της Ουκρανίας μόνο με χρήση των διαβατηρίων εξωτερικού, δήλωσε ο εκτελών καθήκοντα του Γραμματέα του Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Ανδρέι Παρούμπι.
Μέχρι σήμερα ανάμεσα στις δύο χώρες λειτουργούσε το καθεστώς χωρίς βίζα σε μέγιστο δυνατό βαθμό ελευθερίας, επειδή και οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και οι υπήκοοι της Ουκρανίας μπορούσαν να ταξιδεύουν ακόμα και χρησιμοποιώντας τα διαβατήρια εσωτερικού (ταυτότητες).
Στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ανέφεραν στο πρακτορείο ITAR-TASS ότι η Ρωσία θα λάβει την απόφαση για πιθανή εισαγωγή του καθεστώτος της βίζας με την Ουκρανία μετά την επίσημη ανακοίνωση του Κιέβου για την εισαγωγή του καθεστώτος της βίζας.
Εν πάση περιπτώσει ανοικτό παραμένει το θέμα, ποιον θα βλάψει περισσότερο η εισαγωγή της βίζας από το Κίεβο. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν μιλώντας στους βουλευτές στο Κρεμλίνο στις 18 Μαρτίου, ενημέρωσε ότι το 2013 στη Ρωσία εργάζονταν χωρίς βίζα περίπου 3 εκατομμύρια Ουκρανοί που έφεραν στην οικονομία της Δημοκρατίας 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Με την εισαγωγή της βίζας ο δρόμος στη Ρωσία θα έχει δυσκολίες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ