Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

The Guardian: οι ΗΠΑ δημιουργούν το διεθνή συνασπισμό κατά της Ρωσίας

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014   11:57:00 π.μ.


The Guardian: οι ΗΠΑ δημιουργούν το διεθνή συνασπισμό κατά της Ρωσίας
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σχεδιάζει να αποκτήσει τη διεθνή στήριξη της θέσης του σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σήμερα στη Χάγη εγκαινιάζεται η Σύνοδος Κορυφής σε θέματα της πυρηνικής ασφαλείας στην οποία θα συμμετέχουν οι ηγέτες των από πάνω από 50 χώρες και από πέντε διεθνείς οργανώσεις. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα The Guardian, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη συνέδριο για τη δημιουργία «του διεθνούς συνασπισμού» κατά της Ρωσίας. Ειδικότερα, ο Ομπάμα σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζιν Πινγκ για να «δελεάσει και να προσεταιριστεί» τον παλιό σύμμαχο της Μόσχας.
Ο σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα εθνικής ασφαλείας Σιούζαν Ράις ήδη έχει δηλώσει ότι οι διπλωματικές ενέργειες που προκλήθηκαν από την «ανησυχία» της Ουάσινγκτον σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης, καθώς και οι βιστικά διοργανωμένες συναντήσεις της G7 και του ΝΑΤΟ, είναι η δυνατότητα να αποδείξουν ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «πλανητάρχης» σε μια σειρά από υποθέσεις που προκαλούν διαφωνίες.
Στα παρασκήνια της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη σε θέματα της πυρηνικής ασφαλείας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επίσης θα διεξαγάγει τις διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των Κάτω Χωρών, της Ιταλίας, του Βελγίου και των Ηνωμένων Εμιράτων, καθώς και την τριμερή συνάντηση με τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ