Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

To ρωσικό σύστημα χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014   2:09:00 μ.μ.


To ρωσικό σύστημα χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου
Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, δήλωσε ενόψει της επαγγελματικής γιορτής ο αρχηγός των Αντιαεροπορικών Δυνάμεων στο πλαίσιο της ενιαίας Δύναμης Αεροπορικής και Διαστημικής Άμυνας υποπτέραρχος Αντρέι Ντιόμιν.

Οι Δυνάμεις Αεροπορικής και Διαστημικής Άμυνας σε εικοσιτετράωρη βάση καταγράφουν μέχρι και 800 ιπτάμενα μέσα, εκ των οποίων 90 παρακολουθούνται με ραντάρ, που ενημερώνουν το διοικητήριο των Δυνάμεων Αεροπορικής και Διαστημικής Άμυνας για όλα τα χαρακτηριστικά τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τύπου και Ενημέρωσης των Δυνάμεων Αεροπορικής και Διαστημικής Άμυνας συνταγματάρχης Αλεξέι Ζολοτούχιν.
Παλαιότερα ο αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορικής Ανίχνευσης των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ αντιπτέραρχος Ντέιβιντ Α. Ντέπτουλα δήλωσε ότι «οι Ρώσοι έχουν ένα από τα καλύτερα αντιαεροπορικά συστήματα στον κόσμο».
Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή ο υποπτέραρχος Ντιόμιν σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικός σταθμό «Ρωσία-24»: «Είναι μια άξια εκτίμηση ενός άξιου αντιπάλου. Ανταποκρινόμαστε στην εκτίμηση αυτή σήμερα και στο μέλλον ευελπιστώ ότι θα ανταποκρινόμαστε σ’ αυτήν».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ