Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ρωσία: Τέλος στην εκμετάλλευση του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού μετά το 2020

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014   12:19:00 μ.μ.


Ρωσία: Τέλος στην εκμετάλλευση του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού μετά το 2020
Η Ρωσία δεν σκοπεύει να κάνει παράταση της εκμετάλλευσης του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού μετά το 2020, όπως προτείνουν οι ΗΠΑ, επειδή σχεδιάζει να επενδύσει τους πόρους για άλλα προοδευτικά διαστημικά προγράμματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Ρογκόζιν.

"Προγραμματίζουμε ότι ο Διεθνής Διαστημικός σταθμός μας χρειάζεται μέχρι το 2020 ", είπε ο Ρογκόζιν.
"Μετά το 2020 θα θέλαμε να επενδύσουμε τα ποσά σε πιο προοδευτικά διαστημικά προγράμματα ", είπε ο Ρογκόζιν. Υπενθύμισε ότι ένα τρίτο του προϋπολογισμού της Roskosmos δαπανάται στις πιλοταρισμένες διαστημικές πτήσεις.
Ταυτόχρονα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι "το ρωσικό μέρος του διαστημικού σταθμού μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από το αμερικάνικο, ενώ το αμερικάνικο δεν μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από το ρωσικό ".
Όπως είπε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, η εξάρτηση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ σε σχέση με το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού είναι αμοιβαία, αλλά περισσότερο από την πλευρά των ΗΠΑ, επειδή δεν έχουν δικά τους μέσα για αποστολή των αστροναυτών στην τροχιά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ