Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Έλληνας φοιτητής απειλούσε με μακελειό όπως ο Μπρέιβικ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014   10:27:00 π.μ.


Έλληνας φοιτητής απειλούσε με μακελειό όπως ο Μπρέιβικ
Φοιτητής στον Πειραιά έσπειρε πανικό μέσω του Facebook: Απειλούσε καθηγητές ότι θα πάρει αυτόματο και θα τους καθαρίσει όπως ο νορβηγός μακελάρης.

Τον εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
«Θα γίνω Μπρέιβικ. Με αυτά που γίνονται θα πάρω ένα αυτόματο όπλο και θα έρθω να σας σκοτώσω όλους» έλεγε δημόσια και έγραφε στο Facebook, o 21χρονος φοιτητής Πληροφορικής σε πανεπιστημιακό ίδρυμα του Πειραιά, με αποδέκτες τον Πρύτανη και τους καθηγητές, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο νεαρός φοιτητής εμφανιζόταν οργισμένος με το σύστημα των πανεπιστημίων
Οι απειλές του ξεκίνησαν «ήπια» με αναφορές όπως «θα σας κάψω», ωστόσο οι τελευταίες, στις
οποίες είχε επικαλεστεί τον 35χρονο ακροδεξιό «μακελάρη» του Όσλο, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος στις 22 Ιουλίου του 2011, με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα και σε επίθεση σε κατασκήνωση μελών κομματικής νεολαίας στο νησί Ουτόγια, είχε σκοτώσει 77 ανθρώπους, προκάλεσαν την έντονη ανησυχία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες ειδοποίησαν την αρμόδια αστυνομική αρχή.
«Δεν λέμε ότι θα υλοποιούσε τις απειλές του, ωστόσο παρόμοιες επιθέσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολεία της Αμερικής και του εξωτερικού, μας θορύβησαν και έπρεπε να τον εντοπίσουμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο νεαρός φοιτητής εμφανιζόταν οργισμένος με το σύστημα των πανεπιστημίων, με τη λειτουργία τους, με τον τρόπο βαθμολόγησης, κατάταξης και τα μαθήματα, τα οποία θεωρούσε ότι αδικούν τον ίδιο αλλά και τους συμφοιτητές του. «Αισθανόταν αδικημένος και δεν μπορούσε να δεχθεί κάποιες διαδικασίες της πανεπιστημιακής λειτουργίας με τις οποίες διαφωνούσε» αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και συμπληρώνουν ότι οι συμφοιτητές του, αποτυπώνοντας τις απόψεις τους στο Facebook, παίρνουν το μέρος του όσον αφορά τα αιτήματα του, όχι όμως και ως προς τον τρόπο της απειλητικής διεκδίκησης.
Πριν από τρεις ημέρες οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημιακού ιδρύματος κατήγγειλαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων του συγκεκριμένου Πανεπιστήμιου. Σύμφωνα με την καταγγελία οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον 21χρονο φοιτητή της πληροφορικής που έκανε μετεκπαίδευση στις τηλεπικοινωνίες.
Το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε και η καταγγελία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας -του τόπου κατοικίας του φοιτητή- τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων . Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην Εισαγγελία. Ο ίδιος, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εμφανίστηκε μετανιωμένος ως προς τον τρόπο που διεκδίκησε τα αιτήματά του, και ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ