Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το προσκύνημα του πρωθυπουργού στον Άγιο Θεράποντα στην Μυτιλήνη

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014   1:59:00 μ.μ.

Στην πόλη της Μυτιλήνης δεσπόζει και εντυπωσιάζει ο επιβλητικός και μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου. Αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» όχι μόνο της πόλης, αλλά ολοκλήρου του Νομού. Είναι ο μεγαλύτερος Ναός που χτίστηκε στη χώρα μας κατά τα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας!
Φέτος η μνήμη του Αγίου - 13 και 14 Μαΐου - γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα λόγω των Συνοδικών υποχρεώσεών του, στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ.κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. Επίσης ιερούργησε και την κύρια ημέρα εορτής του Αγίου, όπου και τέλεσε τα ετήσια Μνημόσυνα των Ιδρυτών και Ευεργετών των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης.
Η προσέλευση Ιερέων και η συρροή πιστών την παραμονή και την κύρια ημέρα, ήταν μεγάλη. Το θείο λόγο κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας. Μαζί με τους Ιεροψάλτες του Ναού, κ. Μιχάλη Καπάνδαη και κ. Μάριο Σπανό, τους ύμνους απέδωσε ο μουσικολογιώτατος π. Ευστράτιος Γιουσμάς και η χορωδία των μαθητών/τριών του.
Το ιδιαίτερο της φετινής πανήγυρης ήταν πως την παραμονή, προσήλθε και προσκύνησε στο Ναό μας, ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνιος Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.
Κατά την πανήγυρη και εφέτος ετέθη σε προσκύνηση η παλαιά εικόνα του Αγίου Θεράποντος και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του, τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό. Στις προσεχείς ημέρες θα τελεσθεί η Ιερή Αγρυπνία με Παράκληση για τους μαθητές, λόγω των επικείμενων εξετάσεων και την προσεχή Κυριακή τα Ιερά Μνημόσυνα των Μεγάλων Ευεργετών και των αειμνήστων Ιερέων, των υπηρετησάντων στο Ναό.  
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ