Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το κόμμα των περιοχών έφυγε από τη Ράντα διαμαρτυρόμενο για την επιχείρηση στα νοτιοανατολικά

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014   9:08:00 π.μ.


Το κόμμα των περιοχών έφυγε από τη Ράντα διαμαρτυρόμενο για την επιχείρηση στα νοτιοανατολικά
Η παράταξη του Κόμματος των περιοχών έφυγε σε πλήρη σύνθεση από την αίθουσα της Ανώτατης Ράντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής λόγω της συνεχιζόμενης στη χώρα ειδικής επιχείρησης, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

"Όσο στη χώρα συνεχίζεται η επιχείρηση και σκοτώνονται οι πολίτες της Ουκρανίας, το Κόμμα των περιοχών δε θα εργάζεται στην αίθουσα συνεδριάσεων ", αναφέρει το πρακτορείο τη δήλωση του αρχηγού του Κόμματος Αλεξάνδρ Εφρέμοφ.
«Κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων από τη δεξιά μεριά της αίθουσας άκουγα τα ίδια πράγματα: το πιο βασικό στο κράτος μας είναι ο άνθρωπος και τα δικαιώματά του. Σήμερα στα ανατολικά της Ουκρανίας σκοτώνουν ανθρώπους... Παρακαλέσαμε να σταματήσουμε την αντιτρομοκρατική επιχείρηση, κάνατε πως δεν συμβαίνει τίποτε», απευθύνθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Αλεξάνδρ Εφρέμοφ στον Πρόεδρο της Βουλής Αλεξάνδρ Τουρτσίνοφ, εκλεγέντα από το κόμμα «Πατρίδα»
Ο Εφρέμοφ είπε ότι θα ήταν «μέγιστη υποκρισία» θα εργάζονται σ’ αυτή την ατμόσφαιρα και έπειτα από την αίθουσα συνεδριάσεων έφυγαν όλοι οι παραβρισκόμενοι βουλευτές της παράταξης του Κόμματος των περιοχών, το πρακτορείο δεν προσδιορίζει τον αριθμό τους.
Η σημερινή σύγκλιση της Ανώτατης Ράντας διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα των παλλαϊκών εκλογών το 2012: το Κόμμα των περιοχών, μέλος του οποίου ήταν ο Πρόεδρος Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, τότε πήρε 30% ψήφους και 186 από 450 θέσεις στη Βουλή.
Μετά την αλλαγή της εξουσίας που έγινε στο Κίεβο το Φεβρουάριο, πολλοί βουλευτές του Κόμματος των περιοχών έφυγαν από τη χώρα ή δήλωσαν για την αποχώρηση από το κόμμα και την παράταξη. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ουκρανικής Βουλής αναφέρεται ότι τώρα στην παράταξη του Κόμματος των περιοχών συμμετέχουν 103 βουλευτές.
Στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου έγινε η αλλαγή της εξουσίας που είχε χαρακτηριστικά του κρατικού πραξικοπήματος. Η Ανώτατη Ράντα παραμέρισε από την εξουσία τον Πρόεδρο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, άλλαξε το Σύνταγμα και όρισε τις εκλογές στις 25 Μαΐου. Η Μόσχα θεωρεί ότι η νομιμότητα των αποφάσεων της Ράντας προκαλεί αμφιβολίες και η νομιμότητα των εκλογών θα εξαρτάται από μια σειρά συνθηκών ανάμεσα στις οποίες είναι η διαφάνεια και ο υπολογισμός των συμφερόντων των περιοχών.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ